Microsoft reorganizacija turėtų prasidėti nuo Steve Ballmer

Tema: Microsoft

Microsoft CEO Steve Ballmer paskelbė apie artėjančią reorganizaciją kompanijos viduje. Paskelbtieji pasikeitimai turėtų sunaikinti ilgai galiojusį vidinį verslo modelį skatinusį konkurenciją tarp skirtingų kompanijos departamentų ir leistų kompanijai, kaip vieningam elementui, judėti bendrų, didesnių tikslų įgyvendinimo link.

Tačiau atrodo, kad Microsoft kompanijos reorganizacija turėtų pradėti keistis nuo jos CEO - Steve Ballmer, o tiksliau jo pašalinimo iš šių pareigų. 13 Balmer’io vadovavimo Microsoft metų pakanka, kad susidaryti ilgą jo klaidų sąrašą. Visiškas „prasilenkimas su sėkme“ leidžia suabejoti Balmer’io gebėjimu valdyti kompaniją šiais laikais.

Balmer’io padarytų klaidų sąrašas ilgas. Pradėjus populiarėti planšetiniams kompiuteriams, išmaniems telefonams ir mobiliems muzikos grotuvams, kertiniai Microsoft produktai: Windows, Office ir Internet Explorer prarado savo svarbą. Per 13 Balmer’io valdymo metų, galima paminėti vienintelę sėkmę - Xbox žaidimų platformą, bet ir ši sėkmė buvo sugriauta nevykusio Xbox One pristatymo ir Xbox grupės lyderio pasitraukimo.

Negalima kaltinti Balmer’io dėl vartotojų pirmenybės teikimo ne PC, bet mobiliems įrenginiams, kas ženkliai sumažino Microsoft pajamas, tačiau Microsoft metų metus nežengė į išmaniųjų mobilių telefonų ir planšetinių kompiuterių rinką, net Apple iOS ir Google Android įrenginių populiarumo pavyzdžiu, įrodžius, kad tai yra gana paprasta ir ten yra daug ir lengvų pinigų. Ballmer’is delsė įžengti į šią rinkos dalį, kol jau tapo vėlu rasti lengvą kelią ir įsisegti vartotojų pripažinimo medalį.

Kadangi Micrrosoft strategija yra grindžiama Ballmer’io ateities vizijos pagrindu, kyla natūralus klausimas ar jis tikrai tas žmogus, kuris turėtų vesti šią kompaniją sėkmingos ateities link.

Žmogus, kuris ateina po genijaus ir legendos (Bill Gates) - dažnai atrodo kaip nevykėlis ir S.Ballmer’is puikiai atitinka šią formulę.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų