Jei www svetainės turinys leidžiamas tik tam tikroms šalims

Kartais norime pažiūrėti kokį video ar net perskaityti straipsnį, tačiau to padaryti negalime nes tos svetainės ar internete patalpinto turinio savininkas yra uždėjęs apribojimus leidžiančius tik tam tikros šalies lankytojams tai peržiūrėti.

Daugelis tikriausiai žino apie internete esančius proxy serverius. Daugumos jų adresai keičiasi, nes kaip taisyklė tai pas save saugumo spragas palikusių serverių adresai, kurių administratoriai ilgainiui susigriebia, kad įtartinai didelis duomenų srautas keliauja per jų prižiūrimus serverius ir tas „skyles“ užlopo.

Nerašysiu nei proxy serverių sąrašus pateikiančių svetainių adresų, nei pačių proxy serverių adresų - parašysiu vieną, gana paprastą būdą tinkamą peržiūrėti vienam puslapiui.

Šis būdas tinkamas tiek vienam puslapiui (ne svetainei) peržiūrėti, nes paspaudus ant nuorodos svetainėje vėl naršysite „kaip jūs pats“, tačiau jis puikiai tinka peržiūrėti video klipą YouTube, Vimeo ar kitose svetainėse, kuriose netyčia aptikote tai ko jums nerodo nes esate pvz. iš Lietuvos, o pažiūrėti labai labai reikia :)

Adresas kurį naudosiu šiame pavyzdyje yra Google proxy, todėl tą puslapį, naudodamiesi žemiau aprašytu būdu, peržiūrėsite taip lyg naršytumėte sėdėdami saulėtoje Kalifornijoje.

  • Atidarykite savo kompiuteriuose Safari naršyklę
  • iš adresų lauko pertempkite į „Bookmarks Bar“ svetainės adresą (nesvarbu kokį - mes jį pakeisime) Safari Bookmarks Bar / Safari Nuorodų Juosta
    • jei nematotoe „Bookmarks Bar“ iš Safari meniu View > Show Bookmarks Bar arba pasinaudokite klavišų kombinacija Shift-Cmd-B
  • Safari meniu pasirinkite „Show All Bookmarks“ arba pasinaudokite klavišų kombinacija Alt-Cmd-B
  • Kairėje pusėje esančiame „Collections“ skirsnyje pasirinkite „Bookmarks Bar“
  • Safari Show All Bookmarks
  • Nuorodų sąraše suraskite ką tik patalpiną nuoroda, paspauskite ant jos dešinį pelės klavišą ir pasirinkite „Rename Bookmark“ ir suteikite šiai nuorodai kokį nors pavadinimą, pvz. „Google Proxy“
  • Vėl paspausite dešinį pelės klavišą ant jau pervadintos nuorodos ir iš meniu pasirinkite „Edit Address“
  • Nukopijuokite žemiau esantį programinį tekstą ir įklijuokite jį nuorodos „Address“ lauke:
    javascript:window.open('http://www.gmodules.com/ig/proxy?url='+encodeURIComponent(window.location.href))

Norėdami patikrinti ar tikrai veikia sukurta nuoroda - galite apsilankyti svetainėje adresu http://whatismyipaddress.com tada atkreipkite dėmesį į joje rodomą jūsų IP adresą ir paspauskite ant „Bookmarks Bar“ esančios, tik ką sukurtos nuorodos pavadinimo „Google Proxy“ arba tokio kaip ją pavadinote - adresų lauke turėtumėte matyti adresą http://www.gmodules.com/ig/proxy?url=http%3A%2F%2Fwhatismyipaddress.com%2F, o svetainėje rodomas IP adresas turėtų skirtis nuo matyto prieš tai.

whatismyipaddress.com

P.S. jei norite sužinoti savo išorinį IP adresą - tai padaryti galite ir Terminal'o pagalba. Kaip tai padaryti skaitykite straipsnyje „Koks mano išorinis IP adresas?

Jei naudojate iCloud - ši nuoroda atsiras ir jūsų iOS įrenginio Safari nuorodų sąraše ir aptikę svetainę, kuri nenori jums atskleisti savo turinio, nes esate „ne iš tos šalies“ - palieskite iPhone, iPad ar iPod touch prietaiso Safari išsaugotų nuorodų piktogramą, suraskite nuorodą sukurtą pagal aprašymą aukščiau ir ją pasirinkite.

Panašiu principu sukurtos nuorodos turi veikti ir kitose naršyklėse.
Galite ir tiesiog naršyklės adreso lauke įrašyti http://www.gmodules.com/ig/proxy?url=http://macarena.lt (žinoma, vietoje macarena.lt rašykite jums reikalingos svetainės adresą - Mac Arena neriboja savo turinio prieianamumo priklausomai nuo lankytojo geolokacijos).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų