JAV Karinis jūrų laivynas Kinect pagalba kovos su seksualiniu priekabiavimu

Microsoft’o Kinect yra įdomi dažnai žaidimuose naudojama technologija, bet jos milžiniškas potencialas merdi ir kol kas nėra nieko revoliucingo Kinect panaudojime. Tačiau tai nereiškia, kad nėra bandymų šią technologiją panaudoti daugiau nei tik žaidimams.

Paskutiniais metais Microsoft Kinect bandoma panaudoti šimtuose skirtingų projektų. Vienoje Londono klinikoje eksperimentuojama su Kinect panaudojimu ir kraujagyslių chirurgijoje, kitur ši technologija naudojama eilėje virtualios realybės kūrimo projektų.

Dabar Kinect tarnaus ir gana keistam tikslui. JAV karinis jūrų laivynas skyrė 83 000 JAV dolerių kompanijai „Organic Motion“, kad pastaroji sukurtų simuliaciją skirtą kariūnams šviesti ir mokyti juos kaip elgtis seksualinio priekabiavimo ir puldinėjimo atvejais.

Paskutiniu metu, JAV kariuomenėje ypač padaugėjo seksualinių priekabiavimų atvejų. Jungtinių Aamerikos Vvalstijų vyriausybė tikisi, kad Kinect pagrindu veikianti programa padės įtikinti kariūnus atsisakyti šių nestatutinių veiksmų ir išmokys „gerų manierų“ bendraujant su savo bendražygiais vyrais ir moterimis.

Kaip tai veikia? Organic Motion specializuojasi Kinect pagalba perduodamų veiksmų fiksavimu ir gali pakeisti, bet kurio simuliacijoje dalyvaujančio personažo, balsą, rasę ar lytį.

Žemiau esančiame video rodoma, kaip LIVE (Live Interactive Virtual Environment) programinės įrangos pagalba, karinių apmokymu metu galima, simuliacijoje dalyvaujančią baltaodę moterį, paversti kaip ir Artimųjų Rytų vyru taip ir vaiku.

Seksualiniai klausimasis šviečiančioje programoje principas išlieka tas pats, gal tik mažiau žmonių „nušaunama“.

„Sistema nenaudos iš anksto užprogramuoto scenarijaus ar įsikūnijusio personažo. Vietoje to, Kinect technologijos pagalba, bus na įkūnijami tikro žmogaus veiksmai. Sistema leis įvertinti „studento“ tiek žodinę tiek ir veiksmų reakciją ir vėliau pateikti išvadas“. Kitaip tariant jūrininkai bendraus su virtualiu vyru ar moterimi, kuries atitinkamai reaguos į „studento“ veiksmus ir žodžius bei leis suprasti ar pastarasis elgiasi teisingai. Šios technologijos pagalba bus išvengta asmeninių santykiu kai , tokio tipo pamokų metu, naudojamas realus žmogus - profesionalus koordinatorius, mokytojas ar kitas bendražygis.

Prieš pradedant įgyvendinti šią programą, Karinis jūrų laivynas įvertins jos efektyvumą.

Nežiūrint viso šio reikalo technologinio šaunumo, šio projekto efektyvumas man kelia rimtų abejonių. Bet pabandyti verta, nes tokio pobūdžio nusikaltimai yra rimti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų