Naujieji Apple tiekėjai dar blogesni už Foxconn

Tema: Apple

Vos tik Pegatron kompanija sugebėjo nugvelbti dalį kontraktų iš Foxconn - tuojau pat patraukė dėmesį savo 70 000 darbuotojų darbo sąlygomis.

JAV įsikūrusi Kinijos darbuotojų priežiūros tarnyba teigia, kad darbuotojų sąlygos Taivanio kompanijos Pegatron gamyklose Kinijoje yra dar blogesnės nei Foxconn darbuotojų. Priežiūros darbuotojai teigia, kad rado eilę sveikatos ir saugumo pažeidimų, labai blogas gyvenimo sąlygas bendrabučiuose ir darbuotojų laisvių varžymas pasiimant jų asmens korteles. Visi šitie nustatyti pažeidimai neatitinka nei Kinijos įstatymų nei Apple keliamų reikalavimų. Apple taip pat kaltinama neskirianti pakankamai dėmesio šių problemų sprendimui.

Savo ruožtu Apple atsakė, kad Pegatron gamyklose ir kitose šiai kompanijai priklausančiose patalpose, per paskutinius šešis metus atliko 15 patikrinimų ir, kad paskutiniai apklausos rezultatai rodo, kad vidutinis darbuotojų laikas yra 46 valandos per savaitę (pagal Apple standartus darbo valandų per savaitę skaičius neturi viršyti 60). Taip pat minėjo, kad jau anksčiau ėmėsi ryžtingų veiksmų susijusių su darbuotojų asmeninių kortelių paėmimu, tačiau patvirtino, kad kai kurie „Kinijos darbuotojų priežiūros“ tarnybos atrasti nesklandumai - Apple yra naujiena.

Šiuo metu naujas plastikinis Apple iPhone testuojamas Apple tiekėjo Pegatron gamykloje ir greitai turėtų prasidėti jo masinė gamyba.

Šią informaciją galima suprasti iš „Kinijos darbuotojų priežiūros“ ataskaitos (pdf) po atlikto patikrinimo Pegatron gamyklose Kinijoje.

Tą dieną (liepos 9), kai priežiūros tarnyba atliko patikrinimą Pegatron gamyklose - „darbuotojai buvo užsiėmę apsauginės plėvelės ant plastikinio iPhone klijavimu. Plėvelė reikalinga, kad nesubraižytų plastikinis iPhone korpusas jo surinkimo procese. Masinė naujų iPhone gamyba dar nebuvo pradėta todėl kiekiai nėra svarbūs“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų