Apple grąžino paauglės iTunes išleistų 16 000 Litų

Apple grąžino 4000£ (16 000 Litų) tėvui, kurio duktė žaisdama žaidimus, per juose įdiegtą pirkimų paslaugą, gerokai patuštino tėvo kreditinės kortelės sąskaitą.

iTunes žaidimas įspėjimai apie in-app purchases (pirkimus iš aplikacijos)

8-metė žaisdama Campus Life, My Horse, Hay Day ir Smurfs Village naudodama aplikacijose numatytas pirkimo (in-app purchase) galimybes, pirkdama žaidimams reikalingų priemonių (ginklų, gyvybių ir panašiai) ištuštino tėvo kreditinės kortelės sąskaitą.

Lee Neale, sako, kad jo duktė per 6-as dienas išleido 2000£ atlikdama 74 pirkimus iš žaidimų aplikacijų. Neale sako, kad jis apie tai sužinojo tada kai bankas įšaldė jo kreditinės kortelės sąskaitą.

Jo duktė žinojo tėvo Apple ID slaptažodį, kurį nusižiūrėjo, kai jis pirko jai žaidimus. Tėvas sako, kad buvo labai užsiėmęs darbe ir nepastebėjo laiškų iš Apple informuojančių apie atliktus pirkimus.

Pradžioje Apple atsisakė grąžinti pinigus pareikšdama, kad „pirkimai atlikti iTunes yra galutiniai“, tačiau kažkas per savaitgalį pasikeitė ir Apple savo sprendimą pakeitė.

„Apple man paskambino ir pasakė, kad jie grąžins pinigus ir apgailestavo, kad taip greitai man pateikė neigiamą atsakymą“,- sakė išlaidžios dukters tėvas.

Neale atvejis yra vienas iš daugelio kai vaikai, žaisdami žaidimus ištuština arba gerokai „palengvina“ tėvų sąskaitas. Kovo mėnesį vienas britų jaunuolis tėvus „palengvino“ 1000£ žaisdamas „Simpsonus“. Šiai šeimai Apple taip pat grąžino pinigus.

Apple prie aplikacijų, naudojantis kuriomis galima atlikti pirkimus, yra patalpinusi įspėjimus. App Store taip pat yra mokomoji dalis „Parents’ Guide to iTunes“, kurioje vartotojams aiškinama apie pirkimus iš aplikacijų „in-app purchases“, bei aiškinama kaip šią funkciją atjungti.

Pirkimai iš aplikacijų yra gera funkcija leidžianti nemokamų aplikacijų kūrėjams ir Apple užsidirbti. Tačiau, jei esate savo atžaloms nupirkę iPhone, iPad ar iPod touch - pasirūpinkite, kad jaunimas neturėtų galimybės pasinaudoti jūsų sunkiai uždirbtais pinigais be jūsų žinios.

Kaip įjungti „Parental Control“ Mac OS X skaitykite straipsnyje: „Jaunieji OS X vartotojai ir tėvų kontrolė“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų