WWDC 2013 - iOS 7

iOS 7 yra didžiausias iOS atnaujinimas, kuris kada nors buvo nuo pat iPhone atsiradimo ir Apple vadovai sako, kad įdiegus iOS 7 bus tas pats kaip gauti visiškai naują telefoną.

Puikiai atrodanti, į judesį reaguojanti ir atitinkamai keičianti iOS sluoksnių kampus sukurdama realistiško 3D vaizdo pojūtį iOS 7 prikimšta visokiausių naujų galimybių.

Kol programuotojai laukia galimybės „suleisti nagus“ į iOS 7 beta, mano žinios apie naują iOS versiją tokios pačios kaip ir daugumos - iš WWDC pristatymo.

Kelios iš daugybės iOS 7 naujovių:

iOS7 iPhone
  • Dabar galima, net esant užrakintam telefono ekranui greitai pasiekti kai kurias reikalingas funkcijas: brūkštelėjus per ekraną iš apačios į viršų galima iššaukti Control Center kur rasime tokias funkcijas kaip Do not distub, ekrano šviesumo nustatymus, Švietuvą, Airplain režimą, muziką ir t.t, bei perbraukus pirštu nuo ekrano viršaus į apačią- naujų pranešimų centrą (beje, dėl galimybės tai padaryti daug iPhone vartotojų anksčiau savo telefonus „jailbreakindavo“)
  • Daugiaprocesė aplinka (Multitasking) leidžianti patogiai pereiti nuo vienos aplikacijos prie kitos. Aplikacijos rodo savo programinį turinį realiame laike jas perjunginėjant nuo vienos prie kitos.
  • iTunes Radio (ganduose dominavusi iRadio vardu). Ši paslauga yra Music aplikacijos dalis, dabar galima pasirinkti mėgstamas radijo stotis, kurti savo radijo stotis ir dalintis jomis su draugais, bei pirkti dainas tiesiai iš iTunes Radio.
  • AirDrop dalinimasis, leidžiantis dalintis failais su kitais žmonėmis bei tarp aplikacijų ir tikėtina Mac kompiuterių. Failų dalinimasis vyksta saugiai juos užkodavus P2P principu.
  • Nauja elektroninio pašto programa, kurioje daug patogiau skaityti laiškus
  • Nauja Messages aplikacija.
  • Nauja Safari palikacija su nauja vartotojo sąsaja, gražiai ir patogiai išdėstytais „Tab’ais“, galimybe greitai pasiekti išsaugotus internetinius adresu tiesiai iš paieškos lauko.
  • Camera - fotografavimo aplikacija taip pat visiškai pakeista, dabar turi individualius filtrus, joje paprasta keisti funkcijas tiesiog braukiant pirštu per ekraną, galima keisti nuotraukos formatus.
  • Photos aplikacija dabar automatiškai surūšiuoja nuotraukas į įvykius/momentus, fotografavimo datas ir vietas. paprasta pereiti nuo vienos nuotraukos prie kitos, leidžia tuojau pat redaguoti nuotraukas ir pritaikyti filtrus. Dalinimosi funkcijos be AirDrop dabar turi įdiegtą ir Flickr (apie kurio galimą atsiradimą iOS rašiau ankščiau).
  • iCloud Photo Stream dalinimasis, dabar pakviesti dalintis nuotraukomis Photo Stream’e gali dalintis ne tik Foto bet ir filmuota medžiaga.
  • Siri - siri taip pat gavo naują vartotojo sąsają, kuri šiek tiek primena Google. Dabar galima pakeisti moterišką Siri balsą į vyrišką ar atvirkščiai daug paprasčiau (dabar, iOS 6, reikia nustatymuose keisti kalbą).
  • iOS automobilyje - dabar iOS vartotojo sąsajos vaizdas gali būti perkeltas į automobilyje esančius displėjus palaikančius Siri, Maps, iMessages ir t.t. Ši galimybė debiutuos 2014 metais, kai automobilių gamintojai pradės diegti šį funkcionalumą.
  • App Store - taip pat buvo stipriai atnaujinta: aplikacijos automatiškai atsinaujina foniniame režime, įdiegti nauji būdai rekomenduoti aplikacijas.
  • FaceTime Audio Calls per Wi-Fi dabar galima naudojant Face Time skambinti nenaudojant vaizdo ir tam padaryti nereikia jokių gudrybių įgalinant vien tik garsą.
  • Skambintojų, FaceTime ir Pranešimų blokavimas. Dabar nebereikės kurti „juodųjų sąrašų“ ir visaip gudrauti, kad vengti įkyrių skambintojų skambučių. iOS 7 galima uždrausti visoje sistemoje bet ką nuo skambinimo, susisiekimo per FaceTime ar žinučių siuntinėjimo.
  • Pranešimų sinchronizavimas tarp įrenginių. Dabar patvirtinus pranešimą viename įrenginyje nebereikės to pačio daryti ir visuose kituose Mac kompiuteriuose ar iOS prietaisuose. Sinchronizacija su OS X Mavericks leis valdyti pranešimus visoje jūsų Apple ekosistemoje.
  • Activation Lock - neopaparastai naudinga ir mano seniai laukta funkcija. Activation Lock susieja iOS prietaisą su Apple ID ir leidžia blokuoti naudojimąsi prietaisu net jei jis buvo suformatuotas ar atstatyti jo gamykliniai parametrai. Ši funkcija kitiems pasinaudoti vogtu iPhone - juo naudotis galės tik savininkas.
Apple savo svetainėje turi puikią naujų iOS 7 funkcijų demonstraciją, kur paspaudus prie tsm tikros funkcijos su iPhone – galima pažiūrėti trumpą animaciją „kas ir kaip“.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų