Nauji MacBook Air ir Wi-Fi problemos

WWDC metu, Apple išleido naujus, 11 ir 13 colių MacBook Air kompiuterių modelius, kurie, panašu, turi problemų su Wi-Fi.

Be ženkliai geresnio baterijos tarnavimo laiko, daug didesnis privalumas naujuosiuose MacBook Air modeliuose yra Wi-Fi 802.11ac palaikymas, kurio teorinis greitis turėtų viršyti 1Gbit/s. Šiuos kompiuterius, vos tik paskelbus, buvo galima įsigyti ir Lietuvoje, kur jie buvo greitai „išgraibstyti“.

Paskutinėmis dienomis, girdisi daug MacBook Air savininkų nusiskundimų dėl šių kompiuterių WiFi darbo nepatikimumo. Su naujais produktais dažnai nutinka įvairių nesklandumų, tačiau atrodo, kad šie turi būti nesunkiai pašalinami, nes jų priežastis slypi programinėje įrangoje.

Šaltiniai Apple tvirtina, kad Apple žino šią problemą ir dirba ties identifikavimu, kas būtent ją sukelia. Anot tų pačių Apple šaltinių, JAV Apple parduotuvės yra informuotos, priimti šio „fenomeno“ paveiktus kompiuterius atgal, tam kad juos persiųsti toliau Apple problemos tyrimams.

Internete yra keli informacijos šaltiniai, kur JAV naujųjų MacBook Air kompiuterių savininkai tvirtina, kad Apple jų kompiuterius pakeitė į kitus tokius pačius. Vienas šaltinis tvirtina, kad Apple jam davė USB->Ethernet adapterį, kurio pagalba jis gali prisijungti prie tinklo ne per Wi-Fi.

Naujųjų MacBook Air testai patvirtina spėjimus, kad problema gali būti susijusi su OS X programine įranga, nes duomenys tame pačiame kompiuteryje įdiegus Windows operacinę sistemą perduodami greičiau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų