Mac OS X ekrano langų be šešėlių fotografavimas

Tie kam dažniau ar rečiau tenka daryti Mac OS X ekrano nuotraukas „Screen Shot“ ir fotografuoti tik atskirus langus (naudojant klavišų kombinaciją Cmd-Shift-Ctrl-4 ir tada paspausti tarpo klavišą, pastebėjo, kad nufotografuotas langas turi šešėlį, kuris kartais „valgo“ brangią vietą, gražiai apkirpti jį ne visada išeina, o jo reikalingumas, dažnai, abejotinas.

Anksčiau, straipsnyje „Mac ekrano fotografavimas“ rašiau apie kai kuriuos galimus numatytų nustatymų modifikavimus, pakeičiant išsaugomo nufotografuoto ekrano vaizdo failo tipą, vietą ir pavadinimą. Aukščiau paminėti, numatytų ekrano fotografavimo modifikavimai nėra vieninteliai įmanomi ir šiandien paaiškinsiu:

Kaip panaikinti šešėlius nufotografuotame ekrano lange

Jei norite, kad nufotografuoti Mac OS X langai „nemestų“ šešėlio, Terminal’e parašykite (visa komanda rašoma viena eilute):

defaults write com.apple.screencapture disable-shadow -bool TRUE; killall SystemUIServer

Ši komanda akimirkai sustabdys OS X grafinį „front-end’ą“, neišsigąskite, kadangi jis turi veikti visada, tai mums jį šia terminalo komanda uždarius, jis pats tuojau pat atsidarys, bet jau su naujais, mūsų padarytais pakeitimais.

Jei norite grįžti prie numatytų nustatymų ir fotografuoti OS X langus su šešėliais, Terminal’e (visa komanda rašoma viena eilute):

defaults write com.apple.screencapture disable-shadow -bool FALSE; killall SystemUIServer
Taip pat skaitykite:
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų