iOS 7 visos aplikacijos turės būti atnaujintos

Į atnaujinimus iOS 7 reakcijos labai įvairios, vieni labai patenkinti naujomis galimybėmis ir išvaizda, kiti patenkinti tik galimybėmis, treti - nepatenkinti niekuo.

Tačiau pasitenkinimas ar nepasitenkinimas neturi reikšmės, nes iOS 7 rudenį taps prieinama visiems vartotojams turintiems įrenginius, kurie ją palaikys (iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, 5-os kartos iPod Touch, iPad 2, iPad su Retina ekranais ir iPad mini bei tie įrenginiai, kurie tikėtina pasirodys rudenį, paskelbiant iOS 7 prieinamumą visiems).

Kaip dažnai nutinka su iOS aplikacijomis, jos po iOS atnaujinimų būna atnaujintos suderinamumui su nauja iOS versija ir dažnai, nustoja palaikyti senesnes iOS versijas. Tokiu atveju, vartotojai, kurie neatnaujins ar neturės galimybės atnaujinti savo įrenginių į iOS 7 turi turėti omenyje, kad tie, kurie nesinchronizuoja savo prietaisų su iTunes - geriau tegul tai padaro. Priešingu atveju, jei reikės atstatyti įrenginį į gamyklinius nustatymus arba ištrins aplikaciją - gali būti, kad nebus galimybės atsisiųsti iš iTunes Store aplikacijų palaikančių senesnę iOS versiją, nes ten esančios ir iOS 7 pritaikytos aplikacijos jau nebepalaikys senesnės iOS versijos. Tokiu atveju, vienintelis būdas tą aplikaciją vėl patalpinti į savo įrenginį su senesne iOS versija yra sinchronizavimas su iTunes. Vienas iš tokių aplikacijų pavyzdžių yra Facebook aplikacija skirta iOS įrenginiams. Jei jūsų įrenginys iOS 5 - ištrynę Facebook aplikaciją, iTunes Store nerasite Facebook aplikacijos palaikančios šią iOS versiją.

iOS 7 išties daug pakeista išvaizdoje: tekstūros, spalvos, meniu, mygtukai, navigacijos rodyklės, klaviatūra, piktogramos ir visa tai turės būti atnaujinta ir aplikacijose, kad jos neiškristų iš konteksto. Apple neverčia programuotojų to daryti, tačiau čia jų pačių interesas, nes kai padedi iOS 6 ir iOS 7 aplikacijų piktogramas vieną šalia kitos - skirtumas labai ženklus ir ne iOS 6 aplikacijų naudai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų