iOS 7 - nemokami skambučiai į užsienį

Tarp visos eilės iOS 7 naujovių Apple pristatė ir galimybę naudoto FaceTime tik garsiniam bendravimui.

Ši, balso per IP, naujovė iPhone gali pradėti kelti nerimą mobilaus ryšio operatoriams, nes dabar iPhone vartotojai galės nemokamai skambinti vieni kitiems net ir į užsienį.

Manau, kad ši, jau buvusios anksčiau paslaugos FaceTime, leidžiančios paskambinti iš iPhone į iPad, Mac kompiuterį ar atvirkščiai tačiau perduodant ne tik garsą, bet ir vaizdą „patobulinimas“ suteikiant galimybę skambinti be vaizdo, gali būti daug svarbesnis iOS operacinei sistemai nei skambučiai su vaizdo galimybe. Beta versijoje iPhone vartotojai gali skambinti iš Phone, FaceTime ir Messages aplikacijų.

FaceTime dabar turi dvi papildomas piktoramos: video ir telefono. beta versijoje abi piktogramos yra gal kiek per daug arti viena kitos ir reikalauja didesnio „taiklumo“ norint tikrai pataikyti ant tos kurios reikia.

Mesaages aplikacijoje tai organizuota kiek kitaip. Dabar pasirenkant kontaktą iš sąrašo, Face time yra vienas iš 3 siūlomų pasirinkimų, o pasirinkus FaceTime galima rinktis tarp „FaceTime Video“ ir „FaceTime Audio“.

Teoriškai, kadangi FaceTime yra interneto pagrindu dirbantis protokolas-du žmonės turintys iOS7 gali bendrauti tarpusavyje, nepriklausomai nuo to kur jie yra tol kol jie turi prieigą prie Interneto.

iOS 7 beta versijoje, ši paslauga prieinama tik per Wi-Fi, bet taisyklės, laikui bėgant gali ir pasikeisti. Manau, jei ši paslauga bus prieinama per mobilų (duomenų) tinklą, atsižvelgiant į iPhone populiarumą, mobilaus ryšio operatoriai turės rūpesčių…

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 8 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. O kuom tai skiriasi nuo skype? Anuo irgi galima skambint į užsienį ir nebūtinai per wifi, ir nebūtinai visi turi turėt vienodus telefonus :) Reikia turėti tik paskirą ir atitinkamą aplikaciją.

    • Pradėkim nuo to, kad tai visai kita paslauga :)
      Toliau, norint man paskambinti iš skype reikia pasileisti skype ir tikėtis, kad ir „kita pusė“ jį pasileidusi, dar reikia žinoti to žmogaus skype vardą ir būti patvirtintu (nebent jis leidžia visiems jam skambinti ir rašyti), norint paskambinti jam į telefono numerį jis turi jį turėti ir tai yra mokama.
      FaceTime atveju, man užtenka žinoti to žmogaus telefono numerį, tiesiog iš savo užrašų knygutės, jam ar man nereikia būti atidarius kokią nors specialią programą, turėti papildomą numerį ir taip toliau. Tiesa, reikia, kad tas žmogus turėtų iPhone, iPad arba Mac kompiuterį (bent vieną iš jų šalia savęs ir aš jam prisiskambinsiu).
      Taip, yra ribojimai, jis turi turėti tam tikrą įrenginį, bet tokia jau ta Apple ekosistemos kaina :), tačiau ji nesiskiria nuo ko nors kito - kur vistiek reikia kažką turėti. Tarkim man į telefoną per skype neprisiskambinsi, nes aplikaciją atidarau tik tada kai man reikia, o visą kitą laiką - ji uždaryta.

  2. Tai nereikia to skaipo yra visas kalnas kitu programu, kur ta pati daro ir pagal telefono numeri. Nieko vertas FaceTime jei jis negali i kita os prisiskambinti, kai kitos programos tai susitvarko ir nereikia ju paleidineti

  3. Pamirsau dar pamineti, kad jei operatoriui tai bus nepalanku jis laisvai tai gales blokuoti, kaip dabar kai kurios programos kartais negali veikti mobiliam tinkle.

    • Kiek suprantu esamoje situacijoje, FaceTime voice only, veikia tik per Wi-Fi. Dėl operatoriaus paslaugų blokavimo, tai populiaru Amerikoje - ten operatoriai išsidirbinėja, bet kiek pamenu po poros bylų tas jų išsikalinėjimas baigėsi.
      Taip yra visa eilė kitų programų, bet šiuo atveju nereikia kitos programos, nereikia, jos diegti ir laikyti atidaryti ir sodinti baterijos. Tiesa, ši galimybė nė kiek nestabdo nuo tų - kitų aplikacijų turėjimo. Paprasčiausiai dar viena standartinė papildoma iOS funkcija. Iš daugumos kitų aplikacijų esi suvaržytas skambinimo galimybe tik į telefoną, FaceTime atveju gali skambinti ir į kompą, o jei tas žmogus turi iPhone tau nereikia net jo el. pašto žinoti - skambini tuo pačiu telefono numeriu, o pastarasis jau atsiliepia ten kur jam labiau norisi.

      • Tai tuom tas patogumas ir uzsibaigia jei kitas zmogus neturi iPhone. Kuo jus visi ios vartotojai taip blogai nusiteikia kad kazkokia programa reikia instaliuoti, toks ispudys kad instaliuosi puse dienos, ar reikes eiti kokius 3 km iki apps parduotuves. Man tai dauguma ios programu net netenkina as visvien pasikeiciu i kokia kita.
        Nevalgo tu resursu tos programos, zinoma pasitaiko ir tokiu kurie valgo tarp ju skype. Na as praktiskai nesinaudoju video skambuciais, mano papildoma programa whatsapp visiskai resursu nevalgo ir nereikia jos paleidineti ji net integruojasi i adresu knygute, skype ir maciau integruojasi, gal ios taip negali nepamenu.
        Del adreso tai whatsapp, viper ir t.t. ir nereikia zinoti el. pasto viskas vyksta per tel. numeri.
        Is savo patirties tai as tik arba skambinu arba whatsapp zinutes rasau, kai reikia su namiskiais per skype pasijungim, o tai buna labai retai.

        • Aš nenoriu pasakyti, kad kitos programos blogos ar neturi savo privalumų. Jei jų neturėtų, kai kurios jų – nebūtų tokios populiarios.
          Iš WhatsApp naudotojų, mano pažįstamų tarpe yra tik vienas žmogus, beje jis turi iPhone, tad man nereikia ko nors specialaus su juo susisiekti. Namiškiams rašant man taip pat nereikia sukti galvos kur ir kaip rašyti - parašau ir žinutė gauta ir jų kompiuteriuose, telefonuose, iPod'uose (tiesa jei jie kur nors nugrūsti - galimybės parašyti į televizorių - neturiu :) ).
          Iš kitų žinučių programėlių turiu tik Skype ir IMO. Pastaroji tam, kai reikia gtalk'o kontaktų. Tačiau 99.9% laiko jos pas mane išjungtos, todėl gaunasi toks labiau vienpusis ryšys, nebent pataikysi kada jas įjungiau, bet čia jau laimės dalykas.
          Bet čia priklausomai nuo pažįstamų rato ir poreikių. Jei visi mano pažįstami naudotų WhatsApp, manau, ir aš ją turėčiau. Neturiu programėlių baimės, paprasčiausiai, papildomoms pokalbių programėlėms - nėra poreikio.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų