Balionais varomas Internetas visiems

Google pranešė apie savo „Project Loon“ apjungiantį kelis balionų pagrindu veikiančio internetinio tinklo projektus, kurtus garsioje kompanojs X laboratorijoje, į vieną.

Anksčiau spaudoje galima buvo rasti informacijos apie tai, kad Google, naudodama aukštai skristi pritaikytus balionus ir nedidelius dirižablius, ketina sukurti milžinišką belaidį Interneto tinklą virš Afrikos ir Azijos, tam, kad tuo tinklu galėtų naudotis pigių Android telefonų, savininkai.

„Project Loon“ - tai Google šio projekto pavadinimas. „Mes tikime, kad iš tikrųjų galima sukurti, stratosferos vėjų genamą, balionų žiedą aplink Žemės rutulį, kuris suteiktų prieigą prie Interneto gyvenantiems žemiau Žemėje“, - sakė projekto vadovas Mike Cassidy. „Idėja gali skambėti kiek keistai, todėl iš dalies šio projekto pavadinimas ir yra „Project Loon“ (Loon angl. pramuštgalviškas, trenktas, …), tačiau už jo slepiasi rimtas mokslas“.

Google bandomąjį projektą pradėjo Naujojoje Zelandijoje bandydami sujungti 30 balionų. Su laiku, kompanija planuoja surengti daugiau projektų toje pačioje platumoje, kas reikštų Argentinoje, Čilėje, Tasmanijoje ir Pietų Afrikoje, kur kompanija jau yra surengusi nedideliu bandymus.

Dauguma, meteorologinių žinių sukauptų atliekant bandymus pietinėje hemisferoje (pusrutulyje) gali būti pritaikytos ir tos pačios platumos šiaurinėje hemisferoje, kuri eina virš JAV, Ispanijos, Prancūzijos, Graikijos, Kinijos, Korėjos ir Japonijos - daug didesnių rinkų šiai technologijai.

Tai vis dar eksperimentinė technologija ir jos laukia ilgas tobulinimo kelias.

Žemiau esantis video leis susidaryti geresnį įspūdį apie projektą.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų