Apple galvoja apie iPhone didesniu ekranu

Temos: Apple, iPhone

Dauguma mobilių telefonų gamintojų, savo arsenale turi įvairių dydžių ir spalvų telefonus, Apple - per 6 metus išleido telefonus tik su 2 skirtingais ekranų dydžiais.

Remdamasi „informuotu šaltiniu“ Reuters praneša, kad Apple galvoja apie iPhone su didesniais - 4.7“ ir 5.7” ekranais. Iš tiesų tai joks ne stebuklas, nes D11 konferencijos metu Tim Cook pats apie tai sakė. Šalia iPhone didesniu ekranu, girdisi gandų apie Apple planus išleisti skirtingų spalvų, pigesnį iPhone modelį.

Sakoma, kad norėdama būti konkurencingesnė kovoje su Samsung bei atsižvelgdama į tai, kad yra vartotojų, mėgstančių didesnius telefonus, segmentas – Apple aptaria tokių telefonų, dar vadinamų „fabletais“ (phablets - per didelis būti vadinamas telefonu ir per mažas būti vadinamu planšetiniu kompiuteriu) gamybos galimybes sekančiais metais. Šaltinių teigimu, Apple susisiekė su savo tiekėjais dėl didesnių ekranų, tačiau tai nereiškia, kad iPhone su didesniu ekranu iš tiesų atsiras.

„Jie visą laiką keičia produktų specifikacijas, beveik iki pat paskutinio momento, kol produktas būna pradedamas masiškai gaminti, todėl nėra aišku ar tai galutinis gaminys ar tik prototipas“.

Labiau tikėtina, kad Apple išleis pigesnį telefoną, skirtą tiems kas negali skirti tiek pinigų telefonui, kiek dabar kainuoja iPhone (daugiau skirtą tokioms rinkoms kaip Kinija, Indija kur Samsungas sėkmingai prekiauja tokio tipo telefonais). Turėdami tokį - pigesnį telefoną, Apple gali tikėtis, kad tas vartotojų segmentas rinksis iOS prietaisą ir tokiu būdu Apple taps konkurencingas ir šioje rinkos dalyje.

Anot Reuters, pigesnis iPhone turėtų būti leidžiamas kelių spalvų ir kainuoti 99JAV$ (turėkite omenyje, kad JAV kainos nurodomos be mokesčių, o ir mokesčiai ten gerokai mažesni nei Europoje). Manoma, kad pigesnis telefonas bus plastikiniu korpusu, panašiai kaip iPhone 3G, su senesnės kartos komponentais ir tais leis sumažinti jo kainą. Tikimasi, kad šis telefonas bus išleistas šį rudenį, kartu su nauju iPhone 5S ar iPhone 6.

Kitų rinkos stebėtojų duomenimis, pigesnis iPhone be dviejų metų sutarties, turėtų kainuoti 399JAV$ (dabar pigiausias 16GB iPhone modelis, be sutarties, kainuoja 649JAV$).

Šaltinis: Reuters

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 8 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Seniai jau reikejo su didesniu ekranu, kaip smartfonas tai jis per mazas dabar, kaip telefonas tai pats tas.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų