Teisėsaugos organizacijos turi laukti eilėje kol Apple iškoduos iPhone esančią informaciją

Temos: Apple, iPhone

Paskutiniu metu Apple užgulta teisėsaugos organizacijų prašančių iškoduoti informaciją esančią įtariamųjų ar kaltinamųjų iPhone.

iPhone 4S

Kad yra eilė paaiškėjo, po to kai CNet, šią informaciją rado vienoje byloje, kur teisėjas Karen Caldwell rašo, kad „JAV alkoholio, tabako, šaunamųjų ginklų ir sprogmenų“ biuras susisiekė su Apple prašydamas pagalbos iškoduoti informaciją esančią, byloje figūruojančiame iPhone, bet buvo „pastatyti į eilę“, kurioje reikia laukti maždaug 7as savaites.

Teisėsaugos organizacijos bando savo jėgomis iškoduoti informaciją esančią bylose kaltinamų asmenų iPhone, tačiau negali nulaužti Apple užšifravimo ir yra priversti kreiptis pagalbos į iPhone gamintoją.

Tas pats „JAV alkoholio, tabako, šaunamųjų ginklų ir sprogmenų“ biuras, praeitą mėnesį pavadino Apple iMessage (pokalbių ir SMS žinučių programėlę, kuri įeina į standartinį iPhone programėlių sąrašą) žinučių iškodavimą „iššūkiu“ kai abu, siuntėjas ir žinutės gavėjas, naudoja iPhone arba kitus iOS prietaisus.

Apple stipri duomenų apsauga iOS prietaisuose patraukė Pentagon’o dėmesį ir dabar laukiama patvirtinimo, kad Pentagon’as patvirtins iPhone ir iOS 6, kaip tinkamus naudoti šios organizacijos darbuotojams ir pirminiais duomenimis atrodo, kad iPhone su iOS5 ir iOS6 versijomis atitiks griežtus reikalavimus be kokių nors modifikavimų.

Samsung Galaxy S4, taip pat pretenduoja būti valstybinių institucijų patvirtintų įrenginių sąraše ir paskubomis krovė papildomus apsaugos modulius, kad atitiktų bent pirminius reikalavimus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų