Prancūzai planuoja „kultūros mokesčiais“ apkrauti Apple ir Google

Vos tik baigusi apsispjaudymą su Yahoo, Francois Hollande vadovaujama vyriausybė sprendžia kitą klausimą: ar nuo liepos Prancūzijoje įvesti naujus mokesčius skirtus technologijų gigantams Apple ir Google

Socialistų vyriausybė paprašė buvusios Canal+ vadovo Pierre Lescure rasti naujus pinigų šaltinius ekonominio nuopolio metu, motyvuodama, kad papildomų lėšų reikia kultūros reikalams.

Nors pasiūlymai ir nėra įstatymas, tačiau panašūs pareiškimai, po to kai pramonės ministras Arnaud Montebourg vetavo Yahoo bandymą įsigyti kontrolinį, prancūzų video klipų svetainės Dailymotion, paketą dar labiau padidina įtampą tarp Prancūzijos ir technologijų gigantų.

Lescure’o ataskaitoje rašoma, kad išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių, o būtent Apple iPhone ir iPad, bei Google Android produktai, gali būti papildomų pajamų kultūros reikalams šaltinis, nes vartotojai daugiau pinigų išleidžia įrenginiams nei turiniui. Šie mokesčiai pajungtų Apple ir Google prie grupės „kultūros mokesčių“ mokėtojų: televizijos ir radijo stočių bei interneto paslaugų tiekėjų. Dabar nuo šio mokesčio Apple ir Google atleisti.

„Kompanijos kuriančios šiuos prietaisus privalo dalį savo pelno skirti turinio kūrėjams“, - interviu žurnalistams kalbėjo Prancūzijos kultūros ministras Aurelie Filipetti.

Šaltinis: Reuters

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų