Nepasitikėjimo Apple iPhone pardavimų taktika - Europoje antroji tyrimo fazė

Temos: Apple, iPhone

Apple teisininkams pats darbymetis. Neseniai JAV senatas nagrinėjo Apple mokesčių reikalaus, o dabar prasidėjo preliminaraus tyrimo dėl Apple konkurencinės praktikos Europoje galimų pažeidimų.

Po mobilių telefonų ryšio operatorių skundų (Prancūzija), Briuselis pradėjo nagrinėti Apple iPhone verslo principus Europoje išsiuntinėdamas klausimynus Europos operatoriams. Devynių puslapių klausimyne išsiuntinėtame telekomunikacijų bendrovėms yra klausimų, tokių kaip: ar norint sudaryti sandėrį su Apple, pastarosios sąlygose nebuvo nurodoma (reikalaujama) operatorių įsigyti minimalus iPhone kiekis, ar sąlygos buvo vienodos visiems rinkos dalyviams ir panašiai.

Telekomunikacijų kompanijos skundžiasi, kad norint sudaryti sutartis su Apple iPhone pardavimui, Apple reikalauja pirkti didelius iPhone kiekius ir labai aktyviai juos reklamuoti ir sudaromos tokios sąlygos, kad operatoriai norėdami susigrąžinti savo investicijas privalo iPhone pozicionuoti aukščiau nei konkurentų prietaisus.

Šiam reikalui tirti sudaryta komisija taip pat mini ir tai, jog yra tikimybė, kad kai kurios techninės Apple produktų funkcijos kai kurių operatorių tinkluose Europoje yra išjungtos taip pažeidžiant lygios konkurencijos sąlygas.

Telekomunikacijų kompanijų atstovai klausimyną turi grąžinti iki birželio 17 dienos.

Praeitais metais Italijoje, Apple buvo nubausta 1,5 milijono JAV dolerių bauda už tai, kad pradavinėja Apple garantijos pratęsimą neinformuodama pirkėjų, kad Europos įstatymai jau garantuoja dviejų metų garantijos laikotarpį (standartinė Apple garantija 1 metai)

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų