Labdaringa Steve Jobs šeimos veikla

Tema: Apple

Daugiau kaip du dešimtmečius Steve Jobs šeima aukojo milžiniškas pinigų sumas labdarai.

Buvęs Apple vienas įkūrėjų ir CEO – Steve Jobs, niekada viešai nekalbėjo apie savo filantropinę veiklą ir pinigus, kuriuos jo šeima aukojo įvairioms kilnius tikslus turinčioms organizacijoms daugiau kaip du dešimtmečius.

Silicio slėnio žmonės dažnai kaltinami tuo, kad dar būdami labai jauni jie tampa labai turtingi, tačiau niekada neaukoja pakankamai pinigų. Tačiau, paskutiniu metu padėtis keičiasi ir vis daugiau Silicio slėnio turtuolių tampa labiau dosnūs (pvz. Mark Zukerberg tapo labiau filantropiškas).

Tarp technologijų titanų, į kuriuos labiausiai buvo svaidomos filantropijos stoka kaltinimų ietys buvo ir Steve Jobs šeima.

Silicio Slėnio anonimiškumo uždanga buvo atskleista „The New York Times“, su išskirtinu dėmesiu buvusio Apple CEO Steve Jobs žmonai Laurene Powell Jobs, kuri praeitą savaitę davė retą interviu aptardama visą eilę globalių problemų ir pasidalindama jų sprendimo planais.

Jos organiacijos, „Emerson Collective“ struktūra primena mažos įmonės ir leidžia aukoti apie tai viešai nepranešant. Savo Interviu „Times“, Powell Jobs sakė, kad vertina galimybę išlikti anonimiškam, bei lankstumą ir greitį aukojant.

U2 grupės lyderis, Steve Jobs draugas dainininkas Bono sakė, kad Jobs’ų auka AIDS centrui Afrikoje yra neįkainojama. Bono taip pat minėjo, kad Apple buvo didžiausias kontributorius pasauliniam kovai su AIDS fondui ir aukojo milijonines sumas skirtas su šia liga susijusiems tyrimams, gydymui ir pagalbai.

Praeitais metais, dabartinis Apple CEO Tim Cook, taip pat minėjo, kad Steve Jobs asmeniškai yra paaukojęs 50 milijonų JAV dolerių Standford’o ligoninėms. Pusė sumos buvo panaudota naujam pagrindiniam pastatui, o likusi dalis naujai vaikų ligoninei pastatyti.

Tačiau nežiūrint visos Steve Jobs filantropinės veiklos, priešingai nei kai kurie kiti Silicio slėnio filantropai, Jobs’as tai laikė paslaptyje ir net atsisakė šią savo veiklą aptarti su savo biografu Walter Isaacson. Jobs taip pat atsisakė dalyvauti Bill Gates ir Warren Buffett organizuotoje „The Giving Pledge“ kampanijoje, kur buvo prašoma turtingų amerikiečių paaukoti didesnę dalį savo pinigų labdaringai veiklai.

Po Steve Jobs mirties, Powell Jobs tapo labiau viešai matoma dėl savo veiklos. Sausį ji atidarė svetainę, skirtą emigracijos reformoms (pagrinde spręsti problemas kai iš Amerikos ištremiami nelegalių emigrantų vaikai, kurie gimė Amerikoje ir jokios kitos šalies nežino). Ji taip pat yra Standfordo universiteto valdybos narė, tarnauja Baltuosiuose rūmuose atstovaudama bendruomenės reikalus bei yra savo, 1997 metais įkurtos nepelno organizacijos „College Track“, skirtos jaunuoliams iš nepasiturinčių šeimų baigusiems mokyklą padėti gauti tolesnį išsilavinimą, prezidentė.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų