iPhone nuvertėja mažiau nei Galaxy modeliai

Inversticinio banko Piper Jaffray duomenimis, lyginant naudotų Apple iPhone ir Samsung Galaxy telefonų perpardavimo kainas – iPhone nuvertėja du kartus mažiau.

Banko analitikas Gene Munster sako, kad antrinės telefonų rinkos kainų indeksas parodo kiek JAV vartotojai yra pasirengę mokėti už nesubsidijuojamą mobilų telefoną.

Lyginant 8-ių savaičių, iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, Galaxy S III ir Galaxy Note II, kainas Amerikietiškame eBay paaiškėjo, kad Apple iPhone kainai laikas turi mažiau įtakos nei Samsung „rageliams“.

telefonų perpardavimo kainos 2013-05

Nežiūrint to, kad iPhone 5 kainuoja 46% daugiau nei Samsung Galaxy S3, naujausias Apple iPhone modelis praranda 11,2% savo vertės, tuo tarpu Galaxy S3 – 13,7%.

Įdomus tas faktas, kad mažiausiai pingantis iPhone modelis yra iPhone 4S, kuris per du mėnesius prarado vos 7% savo vertės. Sekantis mažiausiai nuvertėjantis yra iPhone 4 praradęs 8,8%, o po jo seka iPhone 5.

Samsung Galaxy S3 ir Galaxy Note II buvo didžiausi „lūzeriai“, atitinkamai praradę 13,7% ir 15% savo vertės.

Pranešime pažymima, kad aukcionuose sumažėjusios iPhone kainų priežastis gali būti tai, kad laukiama naujo iPhone modelio pasirodymo ir dabartiniai telefonų šeimininkai stengiasi parduoti savo iPhone ir gauti papildomų pinigų naujojo įsigijimui. Telefonų perpardavinėtojų rinkoje, krintančios iPhone kainos, galėtų būti rodiklis ir to, kad tarp vartotojų vis labiau populiarėja Samsung Galaxy telefonų modeliai.

„Tikimasi, kad dabartinių iPhone kainos dar labiau nukris, rugsėjį pasirodžius naujam iPhone modeliui“, – sakė Minster’is.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų