Google svarsto galimybę įsigyti Waze

Android operacinės sistemos kūrėja svarsto galimybę įsigyti navigacijos ir žemėlapių tiekėją Waze, stodama į galimą siūlomų kainą karą su Facebook.

Nemokamos navigacijos aplikacijos Waze iOS ir Android vartotojai gali patys atlikti pataisymus keliuose, pranešti apie netikslumus žemėlapyje, policijos postus, auto įvykius, uždarytus kelius ir t.t. kelių mygtukų paspaudimu ir visi šios aplikacijos vartotojai, esantys toje zonoje, gaus tą informaciją ir aplikacija atitinkamai reaguos parinkdama greitesnį maršrutą.

Waze jausdama padidėjusį susidomėjimą ja tikisi gauti daugiau nei 1 mln. JAV$, Palo Alto (Kalifornija) įsikūręs „startup’as“ taip gali nuspręsti likti nepriklausomas.

Menlo Park (Kalifornija), įsikūrusi Facebook siūlo 1 mln. JAV$ ir kai kalbos apie tai tapo viešos, prie pageidaujančių įsigyti Waze prisijungė ir Google.

Anot Bloomerg šaltinių, Apple nedalyvauja šiose derybose, o gaila. manau, įsigijus Waze ir pajungus savo vartotojus prie Apple žemėlapių suteiktų jiems dinamiškumo ir padarytų dar labiau naudingus, ypač ten kur jų teikiama informacija gana ribota (pvz. Lietuvoje).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų