Google apjungia vartotojams skirtą vietą debesyse

Google šiemet paskelbė visą eilę naujovių susijusių su įvairiomis savo paslaugomis. Dalis jų jau įgyvendinta, kitos dar laukia eilėje.

Nuo praeitų metų, kai Google paskelbė apie Google Drive – į Dropbox panašią failų saugyklą debesyse, kiekvienas šios paslaugos vartotojas gavo po 5GB vietos virtualiame diske, o Gmail paslaugos vartotojai turėjo atskirus, elektroniniam paštui skirtus 10GB.

Prieš pat Google I/O programuotojų konferenciją, Google paskelbė pradedanti virtualios, vartotojui skirtos vietos, apjungimą daugumai padarysiantį vieną ar kitą paslaugą naudingesne ir leis efektyviau išnaudoti virtualaus disko vietą. Po atnaujinimo, kuris tęsis kelias savaites, visi Google vartotojai turės apjungtas 15GB virtualios disko vietos, kurią dalinsis Google Drive, Google+, Picasa ir Gmail.

Jei Gmail paslaugas naudojate saikingai, nesaugote niekada neprisireiksiančių laiškų su milžiniškais prisegtais failais su kokiais nors plokščiais juokeliais iš interneto, tačiau intensyviai naudojate Google Drive – galėsite dalį elektroniniam paštui skirtos vietos skirti Google Drive padarydami jį daugiausiai nemokamos vietos siūlančia paslauga ir atvirkščiai, jei Google Drive pavadinimas nieko nesako, bet intensyviai naudojate Gmail paslaugą, gausite papildomos vietos leisiančios laiškams jūsų pašto dėžutėje lengviau kvėpuoti.

Tiesa, tiems vartotojams, kurie moka už Google Drive paslaugas, nelabai kokios žinios, nes paslaugos siūlančios 25GB papildomos vietos už 2.45$ – nebelieka, ją pakeičia 100GB už 4.99$.

Jei esate Google Apps vartotojas, jums skirta vieta debesyse taip pat bus apjungta ir turėsite 30GB virtualaus disko vietos, kurią dalinsis visos trys paslaugos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų