Ar iOS išvaizda turėtų keistis?

Tema: iOS

Sako, kad Apple dizaineriai dirba visą parą ties naujausia iOS versija šlifuodami kiekvieną jos naujojo veido raukšlę, stengdamiesi suspėti pristatyti ją programuotojams ateinančioje WWDC, o rudenį jau ir visiems vartotojams.

Bloomberg rašo, kad iOS pasikeitimai gali būti tokie drastiški, kad Apple net galvoja apie iOS 7 išleidimo datos nukėlimą.

Apple įrenginių dizainas jau seniai kilstelėjo kartelę kurią stengiasi pasiekti visos vedančios technologinės kompanijos, tačiau programinės įrangos išvaizda ne visada buvo tokia sėkminga, kaip kad „geležies“ ant kurios ji „sukasi“.

Ar jau laikas pasikeisti? Jau kuris laikas girdimi pavieniai šūkčiojimai , kad Apple turėtų pakeisti savo iOS išvaizdą, kuri beveik nepakito nuo pirmojo iPhone išleidimo 2007 metais.

Dabar kai konkurencinė kova su Android išmaniaisiais telefonais vis stiprėja vis dažniau, kaip silpnesnė iOS pusė paminima ir jos pagrindinio ekrano (Home) išvaizda. Atvira Android platforma, leidžia kurti aplikacijų valdiklius (widgets) – suteikiančius aplikacijų piktogramoms daugiau funkcionalumo ir leidžiančių vartotojui labiau pritaikyti telefono ekraną savo kasdieniams poreikiams. Tuo tarpu Apple, švarus ir paprastas naudoti, dizainas nėra toks paprastas savo poreikių pritaikymui.

Dabar kai Ive vadovauja ne tik „geležies“, bet ir programinės įrangos dizaino padaliniams, galima tikėtis, kad labiau minimalistinio dizaino iOS versijose taip pat.

Vienas iš labiausiai daug kam užkliuvusių, naujojo iOS ir kai kurių OS X aplikacijų, dizaino elementų yra visokių medžio bei odos imitacijų pajaudinimai aplikacijų apipavidalinime. Sako, kad šio tipo dizainas labai patiko Apple CEO Steve Jobs ir buvusiam iOS padalinio vadui Scott Forstall, tačiau šie dizaino elementai prišaukė ir daug priešų Apple.

Jau kuris laikas kalbama, kad Apple dabar dirba su plokštesnio tipo dizainu, greičiausiai kuo nors panašiu į paskutiniu metu pradėtą naudoti Microsoft’o, kuri, pagirtina, bet pradėjo skirti daugiau dėmesio vartotojo sąsajos išvaizdai ir aš labai tikiuosi ir kitus savo produktus padarys mažiau „apgriozdinus“ visokiomis begalinėmis ir gremėzdiškomis piktogramomis, kurios greičiau trukdo naudotis programa nei padeda.

Kalbos, kad naujoji iOS versija atsisako visokių pseudoelementų ir imitacijų dar labiau sustiprėjo po to kai Apple išplatino pranešimą apie WWDC 2013. Visi žino, kad Apple mėgsta paslėpti, užšifruoti žinutes savo pranešimuose ir, panašu, kad dabartiniame pranešime paslėpta žinia yra apie skeutomorfinio dizaino elementų atsisakymo naujoje – iOS7 versijoje. Tai gali reikšti, kad nebus naudojamos ne tik odos ar medžio imitacijos, bet Apple piktogramose gali nebelikti ir atspindžių imitacijos.

Visa tai tik gandai, nes Apple lieka ištikima savo tradicijoms ir nesidalina savo ateities planais ir vizijomis su visuomene. Norisi tikėtis, kad naujosios iOS versijos pakitusi į gerąją pusę bus ne tik išvaizda, bet ir funkcionalumas.

Sklinda gandai, kad Apple taip uoliai dirba su naująja iOS versija ir tiek daug skiria jau dėmesio, kad pasitelkė papildomas pajėgas iš OS X padalinių, pasinaudodami tokio sprendimo praktikos patirtimi iš iPhone/Leopard laikų (2007), kai didelė dalis inžinierių dirbusių su OS X 10.5 versija, buvo „permesti“ į pagalbą skyriui dirbusiam su, tuo metu dar nežinomu, iPhone.

Pagyvensim – pamatysim, atrodo laukti liko ne taip jau ir daug, iki WWDC liko pusantro mėnesio, tikėkimės, kad darbas paromis ir pagalbinių pajėgų iš OS X divizionų pasitelkimas, leis Apple paskelbti apie iOS7 be atidėliojimų.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų