Apple vartotojai labiausiai ištikimi Apple ekosistemai

Forrester apklausos duomenimis, didelė vartotojų dalis (85% pasaulyje ir 88% JAV) nėra labai lojalūs kokiai nors vienai kompiuterinei ekosistemai.

Tarp tų vartotojų, kurie yra bent kiek lojalūs – dominuoja Apple. Charles Golvin iš Forrestes, vartotojus suskirstė į šias grupes: - Laisvieji radikalai, - tie kas nėra lojalūs kokiai nors vienai ekosistemai, arba lojalūs nestipriai. - Laojalistai, - vidutiniško lojalumo vartotojai. Tie kurie turi turi daugiau įrenginių iš įvairių ekosistemų, tačiau dauguma įrenginių, bet ne visi priklauso vienai kuriai nors ekosistemai. - Atsidavėliai, - tie kurie yra lojalūs vienai ekosistemi. Šiam kontingentui priskirti vartotojai turintys daug įrenginių, kurių visi priklauso vienai ekosistemai.

Vartotojų lojalumas prekiniam ženklui
Viršutinis grafikas rodo visus vartotojus. Grafikas kairėje – 6% atsidavėlių kuriai nors konkrečiai ekosistemai. Grafikas dešinėje – 9% lojalistų (vidutiniškai lojalių)

Iš grafiko matome, 58% pasaulio lojalistų, iš kurių 56% yra atsidavėliai priklauso Apple. Tarp JAV vartotojų, ištikimybė Apple kompanijos ekosistemai dar didesnė – 59% lojalistų ir 71% atsidavėlių.

Microsoft, vis dar turinčiai kiekinį pranašumą tarp kompiuterių vartotojų (85%), informacinių technologijų pasaulyje, tenka 44% (JAV 27%) atsidavėlių.

Google, dėka Android ekosistemos, tenka 17% lojalistų pasaulyje (10% JAV).

Kitos tyrėjų grupės – Yankee Group duomenimis, iPhone vartotojai labiau lojalūs savo kompanijai ir didesnė jų dalis ruošiasi likti ištikimi Apple ir pirkdami sekantį telefoną, tuo tarpu tarp Android vartotojų didelė dalis planuoja pereiti prie kitos OS, kai nuspręs keisti telefoną.

16 000 apklaustųjų JAV duomenų rezultatai rodo, kad beveik pusė jų naudoja Android, o 30% iPhone.

46% tų Android vartotojų, kurie planuoja per artimiausius pusę metų pirkti naują telefoną sakė pirks Android, tuo tarpu 24% planuoja keisti OS (iš jų 18% planuoja pirkti iPhone).

iPhone vartotojų tarpe 91% planuoja, kad ir sekantis jų telefonas bus iPhone, o 9% sakė pereis prie kitos OS (taigi 9-i iš 10 liks ištikimi Apple)

Jei mobilių telefonų vartotojų lojalumo balansas ir toliau išliks toks pats, šiuo metu, tarp mobilių išmaniųjų telefonų, karaliaujančios Android karūną, 2015 metais užsimaukšlins Apple.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 10 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. As ne kiek nesigailiu isejas is ios i android, net nepajutau jokios eko sistemos skirtumo, pasijutai daug laisvesnis, atgyveno ta ios. Na tikekimes nauja ios 8 bus aukstumoj, nemanau kad ios 7 kazka radikaliai pakeis, nors stebuklu gali buti :)

  2. Nesu isikandes i viena sistema, galiu bet kuria naudoti, jei kas padovanotu (dovanotam arkliui i dantis neziurima), nors ios pasigesciau kai kuriu dalyku

    • matyt dar nėra sukurta idealios OS, kuri patenkintų visus poreikius, čia gal net to patentų karo pasekmė, kai kiekvienas taškelis užpatentuojamas. Spėju iOS pasigestum widgets... :)

      • O taip turiu kokius 4 widgets kur jau neisivaizduociau be ju :). Yra ir kitu dalyku kad ir paimkim DropBox: jis sugeba man parejus namo sukelti naujas darytas fotografijas i DropBox automatiskai, ios turbut tai neimanoma del riboto multitaskingo, na ir zinoma Notifikacion androidas cia geriau padares, ios tai nevykusiai, manau ios 7 versijoje bus patobulinta. Kitas labai svarbus dalykas tai kad nera jokiu apribojumu su kokia programa nori kazkoki faila atsidaryti, ios labai ribotai tas dalykas. Aisku yra ir geru dalyku iose

        • Jei kalbi apie nuotraukas iš mobilkos, tai man nereikia ir namo pareiti, jos atsiduria iCloud nufotografavus (PhotoStream iOS paslauga) ir atitinkamai mano kituose iOS ir OS X įrenginiuose. Manau, ir tau su Dropbox tas pats, nebūtina namo pareiti, kad jos kompe atsidurtų jei kompas įjungtas. Man iOS notification pakanka. Net kai naudojau Android, widgets'us naudojau labai ribotai, man priimtinesnis iOS variantas, nors koks 1 widgets'as gal ir nepatrukdytų.
          Dėl failų atidarymo, tai ir iOS gali juos atidaryti jei turi tam aplikaciją ir jie nėra specifinio formato, bei alikacija jų nesaugo savyje. Saugumas turi savo kainą. Kadangi Pas Android bet kas gali landžioti bet kur, tai ir gaunasi virusynas bei Trojos žirgynas. iOS viską sandboxina, šituo keliu nuėjo ir Windows mobile, spėju ir Android, jei norės kad sistema būtų saugesnė, turės priverti vartelius ir sandbox'inti aplikacijas ir jų turinį.

          • Na man iCloud nepatiko ten ir viskas ribotai, as daznai daug ka atjungdavau.
            Del tu virusu Androide tai cia viskas perdeta, ne taip paprasta jam ten patekti, tuo labiau i root, net jei nuroitines gali apsaugas uzdeti, paranojikams yra nemokamu antivirusiniu kurios neapkaruna sistemos. Cia tas pats kaip ir su win per kokius 5-10 metu naudojimo ne vieno neustikau.

            • Aš taip pat ne viskam naudoju iCloud. Pvz straipsnius rašau ByWord aplikacijoje ir saugau juos Dropbox'e, nors naudoju ByWors ir iOS įrenginiuose, bet tuos failus galiu atidaryti iOS ir kita aplikacijoje ir tvarkyti.
              Tai, kad nesutikai nereiškia kad neturėjai arba nebuvo galimybės jų paturėti (spėju langinėse naudojai antivirusą), net ir nestipriai apkraunanti įrenginio darbą programa – jį apkrauna ir lėtina darbą.
              Root'o teisių Androido virusmas nereikia, jam užtenka vartotojo teisių ir jis gali daryti viską ką gali vartotojas, pvz skambinti, siųsti sms ir t.t.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų