HP Envy 120 e-All-in-One spausdintuvas (apžvalga)

HP ENVY-120

Gamintojo informacija apie „HP Envy 120 e-All-in-One“ spausdintuvą sako: „Idealus laboratorinės kokybės nuotraukų spausdintuvas spausdinti namie arba keliaujant, taip pat leidžiantis skenuoti, kopijuoti, turintis prieigą prie turinio esančio Internete ir net galintis pakrauti jūsų iPhone®“.

Visa tai skamba gražiai ir viliojančiai, tačiau aš galiu sutikti tik su dalimi aukščiau paminėtų faktų, bet apie viską iš eilės.

Techninės specifikacijos

Funkcijos: spausdinimas (dvipusis), kopijavimas, skenavimas
Pajungimas:1 x USB 2.0 ir WiFi 802.11n (tik 2.4 GHz)
Spausdinimas iš mobilių įrenginių: HP ePrint, HP wireless direct printing, Apple AirPrint
Spausdinimo technologija: HP Thermal Inkjet
Spausdinimo kasečių skaičius: 2 (1-juoda, 1 trispalvė CMY)
Purkštukų skaičius: 336 – juodai spalvai, 1248 trispalvei kasetei
Kopijavimo skiriamoji geba: iki 600dpi
Kopijuojamo dokumento mažinimas/didinimas: nuo 50% iki 400%
Palaikomos atminties kortelės: SD, MS Duo
Skeneris:
- tipas: Flatbed
- skenavimas į failus: JPEG, BMP, PNG, TIFF, PDF
- skenavimo skiriamoji geba (optinė): iki 1200dpi
- spalvos: 24bit
- maksimalus palaikomas skenuojamo paviršiaus dydis: 21,6cm x 29,7cm
Suderinamos operacinės sistemos: Mac OS X v 10.6, OS X Lion, OS X Mountain Lion
Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP (SP 2)* ar naujesnė (tik 32-bit)

Envy120 testavimo aplinka

HP Envy 120 e-All-in-One: Produkto numeris CZ022B, Firmware versija: SCP1CN1249AR, Rašalo kasetės: Juodas HP300 (CC640E) ir Trispalvis HP300 (CC643E), Popierius: „HP Color Lock“ (A4) ir fotopopierius „Advanced Photo Paper 13x18cm“

Kiti prietaisai: AirPort Extreme® ir AirportExpress® Wi-Fi tinklas, Mac® kompiuteriai su OS X® 10.8.3 (Mountain Lion), iPhone 4S (iOS 6.1.3), iPod touch® (iOS 5.1.1)


Dauguma paskutiniu metu gaminamų įrenginių leidžia atsisakyti laidų raizgalynės namuose ar biure, ir Envy Envy120 ne išimtis. Dar daugiau – Envy120 leidžia spausdinti iš mobilaus išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio. Spausdintuve įdiegtas AirPrint palaikymas nudžiugins Apple produktų savininkus, kurie galės nediegdami papildomų aplikacijų spausdinti tiesiai iš savo iPrietaiso. Norintys didesnio funkcionalumo naudojantis Envy120 iš mobiliųjų įrenginių, įdiegę nemokamą „HP Printer Control“ aplikaciją gali: skenuoti, spausdinti, kopijuoti ar nufotografuoti dokumentus. Šią aplikaciją įdiegti gali tiek iOS, tiek ir Android prietaisų vartotojai.

Naujasis HP Envy 120 e-All-in-One atrodo stilingai, tačiau padėjus jį šalia Mac© kompiuterio jis tampa nedailia, juoda padidinta plyta. Nežiūrint to, lyginant su kitais spausdintuvais, tai gana dailus prietaisas. Iš priekio Envy120 kiek primena Blu-ray diskų leistuvą ir nesimato jokių mygtukų ar stalčiukų popieriui. Visų šio prietaiso funkcijų valdymas vyksta prisilietimų, prie priekinėje dalyje esančio prietaiso valdymo pulto, pagalba (stiklinį prietaiso dangtį norint nukopijuoti ar nuskenuoti dokumentą vis tik reikia pakelti patiems :) ). Gana dažnai teko Envy120 nustatymų ekranėlį paliesti pakartotinai ir ne todėl, kad jis nejautrus prisilietimui, greičiausiai jis laukia ilgesnio prisilietimo nei man atrodo reikėtų. Man naudojant Envy120 pakartotinų pirminių prisilietimų skaičius apie 25–30%.

Kai kurių funkcijų nustatymų taip ir neradau, nors anot, prie nustatymų pateikiamos, informacijos – jie turėtų egzistuoti. Pvz. norint pakeisti „Wireless Direct“[1] slaptažodį arba prietaiso, kuriuo jis matomas tinkle vardą – langelyje dega užrašas „To customize the name (arba the password or make it more secure), go to the Embedded Web Server (EWS)“ – šito EWS aš taip ir neradau nustatymuose, kaip nuoširdžiai jo neieškojau. Vienintelis būdas, kurį radau, pakeisti ePrint slaptažodžiui buvo, ePrint nustatymuose, paliesti pirštu „Reset“ mygtuką ir tada automatiškai sugeneruojamas naujas – 8-ių skaitmenų slaptažodis.

Tikriausiai daugumai pažįstama situacija, kai baigę skenuoti ar kopijuoti dokumentą – jį tiesiog paliekame po prietaiso dangčiu ir paskui arba jo ieškome nesuprasdami kur jis galėjo dingti arba girdime kaip kolega, atėjęs kopijuoti savo dokumentų ir radęs kažkieno paliktą dokumentą, garsiai skaito jo turinį stengdamasis išsiaiškinti kas jį paliko. Envy120 lengvumo suteikiantis permatomas stiklinis viršus leidžia matyti skenavimui padėtus dokumentus ir veikia kaip savotiškas priminimas, kad baigus skenuoti ar kopijuoti dokumentą ar nuotrauką - reikia iš ten paimti arba jei esate užmaršus, leidžia lengviau tą „pasimetėlį“ aptikti.

Lietimui jautrus, besikilnojančioje priekinėje Envy120 dalyje esantis, valdymo pultas palengvina naudojimąsi šiuo įrenginiu. Priekinę spausdintuvo (nors tai ne daugiau nei spausdintuvas) dalį galima pakelti į sau patogią padėtį ir keliais ekrano palietimais greitai nukopijuoti dokumentą ar jį nuskenuoti į kompiuterį, SD kortelę ar USB raktą.

Diegimas

Įjungus spausdintuvą į elektrą, jau po kelių sekundžių galima pradėti keisti jo nustatymus norint pajungti prie savo Wi-Fi tinklo ir įjungti pageidaujamas paslaugas. Envy120 įdiegimas greitas, paprastas ir intuityvus daugeliui vartotojų net nereikės skaityti vartotojo instrukcijos – visi nustatymai lengvai prieinami ir gerai suprantami.

Envy120 diegimas Mac® kompiuteryje nereikalauja jokių įdiegimo diskų – gera žinia naujausių Mac® kompiuterių vartotojams, kuriuose CD/DVD diskų skaitytuvai, kaip „vakar dienos atgyvena“, jau nebediegiami. Pridėjus Envy120 prie įrenginių sąrašo „Print & Scan“ skyriuje, OS X tuojau pat atpažįsta šį įrenginį ir iš Apple svetainės atsiunčia reikalingas tvarkykles (reikalinga prieiga prie Interneto). Pasibaigus automatiniams tvarkyklių diegimui, po kelių akimirkų, galima pradėti spausdinti ar skenuoti.

Envy120 priekinėje dalyje esantis, lietimui jautrus valdymo pultas, leidžia greitai keisti nustatymus ar spausdinti ir kopijuoti dokumentus ar nuotraukas kelis kartus palietus atitinkamas piktogramas jo ekranėlyje. Jei kyla neaiškumų, daugelis nustatymų turi pagalbos funkciją, o kai kurių funkcijų, pvz. spausdintuvo rašalo įdiegimo pagalba – ekrane rodoma video/multiplikacijos principu.

Pirmą kartą prisijungus prie Wi-Fi, Envy120 jungiasi prie Web paslaugų serverio ir atsisiunčia reikalingus atnaujinimus bei aplikacijas. Šių aplikacijų pagalba galima atspausdinti spalvojimui skirtus piešinėlius bei kalendoriaus ruošinį – man šios funkcijos pasirodė visiškai nenaudingos.

Spausdinimas

Palietus popieriaus skyriaus atidarymo simbolį lietimui jautrioje valdymo panelėje, priekinė prietaiso dalis elegantiškai pasikelia ir išvažiuoja popieriaus stalčiukas. Įdėjus kelis popieriaus lapus ir pradėjus spausdinti – pasigirdo baisus plastmasių traškesys ir braškesys, akimirką net pagalvojau jog kažkas sulūžo. Spausdinti pradėjo po kelių sekundžių, drebindamas visą stalą ir garsiai džergždamas. Šie garsai nieko naujo rašaliniams spausdintuvams, tačiau tikrai neleidžia sutikti su HP Envy120 e-All-in-One aprašyme esančiu teiginiu: „whisper-quiet acoustics“.

Jei iš pradžių tas priekinės įrenginio dalies kilnojimasis ir atspausdinto popieriaus laikiklio išvažiavimas atrodo įdomiai, tai daugiau spausdinant tas nuo 5 iki 15 sekundžių trunkantis priekinės dalies baletas ir spausdinimui/kopijavimui/skenavimui pasiruošimo veiksmai, pradeda erzinti. Manau, kur kas greičiau ir paprasčiau būtų jei spausdinimas prasidėtų iš karto, o ne lauktų kol ten viskas pakils, užsidegs ir išvažiuos. Spausdinimo greitis nėra toks didelis, kad visos balete dalyvaujančios dalys nespėtų „pakilti“ jei visi veiksmai pradėtų vykti (spausdinimas ir reikiamų dalių pakilimas) vienu metu.

Dokumentų spausdinimas

Norintys spausdinti elektroniniu paštu „ePrint“[2], galima sukurti savo spausdintuvui elektroninio pašto adresą …@hpeprint.com ir laiškai išsiųsti šiuo elektroninio pašto adresu bus atspausdinti. Kaip papildoma saugumo priemonę, galima nurodyti siuntėjų elektroninio pašto adresus kuriems leista spausdinti ePrint pagalba. Norint naudotis šia paslauga, Envy120 turi būti pajungtas prie Interneto. Tokiu – ePrint – būdu spausdinant konfidencialią medžiagą reikia turėti omenyje, kad ji pradžioje patenka į HP kompanijos serverius ir tik po to atspausdinama. Spausdintuvas gana puikiai susidorojo su prie laiško prisegtais psd failais. Prie laiško prisegus MS Word for Mac sukurtą dokumentą spausdintuvas atspaudė taip pat neblogai, tačiau nuo originalo skyrėsi teksto telpančio viename puslapyje kiekis ir kai kuriose vietose šriftas. Jei tuo metu kai elektroniniu laišku siunčiamas spausdinti laiškas ar dokumentas, Envy120 įdėtas fotografinis popierius - dokumentas nebus atspausdintas, o siuntėjas apie tai nebus informuotas. Iš vienos pusės tai gerai, nes nebus gadinamas brangus fotografinis popierius, iš kitos pusės žiūrint - papildomas stalčiukas fotopopieriui nepatrukdytų. Išsiuntus nuotrauką elektroniniu laišku, ji taip pat nespausdinama ant fotografinio popieriaus, o įdėjus A4 formato lapą, matyt iš atminties, buvo atspaustas nuotraukos likutis ~1cm pločio ir tik paskui paimtas naujas lapas ir atspausta nuotrauka per visą lapą paliekant apie 1.5cm paraštes iš visų kraštų. Atspaustos nuotraukos kokybė, kaip ant paprasto popieriaus visiškai padori, lyginant su originaliu failu gal kiek mažiau kontrasto ir labiau pasodrintos spalvos. Jei spausdinama nespalvota nuotrauka, ji atrodo kiek išblukusi.

NetinkamasPopieriausformatas

Neturint prieigos prie www.hpeprintcenter.com, kur galima patikrinti ar neįvyko spausdinant klaida – tenka tik tikėtis, kad ji neįvyko. Kartais net ir turint prieigą, bet nesant šalia įrenginio, pranešimas gali būti nepakankamai informatyvus. Pati www.hpeprintcenter.com svetainė taip pat neveikia labai stabiliai, kelis kartus bandant prisijungti prie jos – man nepavyko to padaryti.

Dokumento spausdinimo greitis ir kokybė

Atspausdinto teksto kokybė tikrai nebloga. Prieš spausdinant pirmąjį puslapį apie 5–8 sekundes (nežinau nuo ko tai priklauso bet paklaida būtent tokia) užima pasiruošimo spausdinimui baletas: pasikelia Envy120 priekinė dalis, išvažiuoja atspausdinto popieriaus lapo laikiklis, pasigirsta baisus traškėjimas ir braškėjimas ir siūbuojant visam stalui spausdinama. Žemiau nurodytuose spausdinimo greičiuose, pasiruošimo spausdinimui laikas, neįskaičiuotas.

  • Vieno A4 juodo teksto prirašyto lapo spausdinimas, „Normal“ (vidutinės kokybės) režime, trunka 11 sekundžių. Tai gerokai lėčiau, nei HP deklaruoti – iki 7 puslapių per minutę.
  • Vieno A4 juodo teksto prirašyto lapo spausdinimas, ant abiejų lapo pusių trunka 22 sekundes – po 11 sekundžių vienai pusei.
  • Vieno A4 juodo teksto prirašyto lapo spausdinimas, „Best“ (aukščiausios kokybės) režime, trunka apie 23 sekundes.

Labai ženklaus skirtumo tarp atspausdintų juodo teksto dokumentų „Normal“ ir „Best“ režimuose – nepastebėjau.

Nuotraukų spausdinimas

Atspausdintų nuotraukų, kaip ir pačių nuotraukų, kokybės vertinimas labai individualus reikalas. Kadangi HP deklaruoja, kad tai yra „Print-lab quality“ tai ir vertinsiu jas atitinkamai.

Nuotraukoms spausdinti naudojau „HP Advanced Photo Paper 13x18cm“.

Spausdinant iš kompiuterio, kai nuotraukos failo dydis neatitinka popieriaus dydžio – spausdinant iš skirtingų aplikacijų gaudavau skirtingą rezultatą: vienu atveju nuotrauka būdavo padidinama ir dalis nuotraukos neatspausdinama, kitu atveju sumažinama, kad tilptų visa. Tačiau nepriklausomai nuo aplikacijos, net ir padarius nuotraukos dydį atitinkantį popieriaus išmatavimus ir nurodžius spausdinti nepaliekant paraščių - paraštės būdavo uždedamos. Dėl tų nuotraukos tampymų, kiekvienas, matyt, turėtų rasti sau tinkamus nustatymus arba turėti omenyje, kad jei nuotraukoje žmogus tik tik telpa į kadrą – atspausdintas jis gali būti be kojų pirštų ir viršugalvio. Tinkamą nuotraukos dydį surasti taip pat nėra paprasta nežinančiam žmogui. Nors deklaruojama, kad popierius yra 13x18, bet tikrieji jo išmatavimai yra 127mm x 178mm, nors spausdinant tenka pasirinkti popieriaus dydį nurodytą coliais 5x7. Net ir tiksliai paruošus spausdinimui nuotrauką 127x178mm – spausdinant būdavo pranešama, kad nuotrauka per didelė tam popieriui.

Atspaustų nuotraukų kokybė, jei kalbėti apie purkštukų darbą - gera, bet jei apie spalvas, tai mane kaip žmogų besidomintį fotografija – jos nuvylė. Gal per daug tikėjausi iš spausdintuvo naudojančio tik 3 spalvas. Tačiau jei nuotraukas spausdinate laboratorijoje „nuotraukos per 30 minučių“ ir jus tenkina kokybė – nenusivilsite ir šio spausdintuvo atspaustomis nuotraukomis. Tik turėkite omenyje, kad tik praėjus maždaug 12 valandų nuo atspausdinimo nuotraukoje pamatysite tas spalvas kurios jau nebesikeis (nebent laikas jas pakoreguos).

Atspaustose nuotraukose nesunku pastebėti nesubalansuotus melsvą ir rausvą atspalvius, pasodrintas spalvas. Praėjus pusei paros po atspausdinimo, nors melsvas atspalvis šiek tiek ir sumažėjo, bet ne iki tiek, kad būtų galima įtikti tokiam priekabiam (fotografijų kokybės prasme) žmogui kaip aš. Aišku galima surasti reikiamus spalvų nustatymus, susikurti spausdinimo profilį kiekvienam naudojamam fotopopieriaus tipui ir spausdinti, bet aš manau, kad fotografai profesionalai Envy120 spausdinti nuotraukoms turėtų vengti, o nepriekabius mėgėjai bus patenkinti atspaustų nuotraukų rezultatu.

Scan-jb-nuotrauka
Nuotrauka spausdintos naudojant juodą rašalą. Kai kurie pabraukimai pirštu per nuotrauką daryti praėjus daugiau nei savaitei po jos atspausdinimo

Atspausdinęs vieną juodai/baltą nuotrauką ir nepatenkintas rezultatu – nutariau pabandyti atspausdinti ją nurodydamas, kad spausdinti juodai/baltai (naudojant juodą rašalą). Galutinis rezultatas išties buvo juodas, bet po kiek laiko ant nuotraukos pastebėjau kažkokį brūkšnį - nutariau jį nuvalyti ir perbraukęs per nuotrauką pirštu pamačiau, kad nuotrauka tepa ir pabraukus per ją pirštu dažai nusivalo. Smalsūs gali atsisiųsti šį nuotraukos fragmentą pas save į kompiuterį ir patikrinti kaip skenuoja Envy120 ir kiek juoda spalva yra juoda. Spausdinta tik su juodu rašalu ir atspausdintoje nuotraukoje juoda išties yra juoda.

Spausdinant nuotraukas nenurodžius jų spausdinti juodai baltai, nors juoda ir nebus tokia juoda, bet spalvos pabraukus pirštu per nuotrauką nenusivalys.

Envy120 turi puikią galimybę spausdinti nuotraukas tiesiai iš SD ar MS Duo kortelių, tik jei fotografuojate į RAW formatą - nuotraukų tiesiogiai įstačius kortelę į Envy120 – nepavyks. Tačiau jei fotografuojate JPG formatu ir manote, kad nuotraukos yra tinkamos spausdinimui - galite greitai ir patogiai jas atspausdinti. Tiesa, reikia paminėti, kad dauguma dabartinių fotoaparatų fotografuoja nuotraukas didesnes nei 13x18cm (jei naudosite tokio dydžio popierių), o Envy120 mažindamas nuotraukas, net nurodžius nedaryti jokių korekcijų jas šiek tiek „pakoreguoja“ ko pasekoje atsiranda ties didesnio kontrasto kontūrais nereikalingi brūkšniai – tokie patys kaip ir persistengus didinant nuotraukos ryškumą.

Vienintelis kartas kai man pasisekė atspausdinti nuotrauką be paraščių, buvo kai spausdinau ją iš iPhone naudodamas „HP Printer Control“ programėlę. Visais kitais atvejais, net ir nurodžius spausdinti be paraščių būdavo paliekamas 2–3 mm baltas apvadas iš visų pusių.

Nuskenuotos, 1200dpi skiriamąja geba nuotraukos į nesuspausto formato TIFF failą, spausdinimas ant foto popieriaus truko 2min 18 sekundžių. Spausdinant TIFF failą nuskenuotą 600dpi skiriamąja geba – 1min. 47 sekundes.

Skenavimas ir kopijavimas

Envy120 stiklinis dangtis užsifiksuoja tik pakeltas 90˚ kampu. Kadangi skenerio galvutė yra įmontuota stikliniame dangtyje – skenuojamą dokumentą ar nuotrauką reikia dėti skenuojama puse į viršų. Tai gali būti neparanku, jei prietaisas naudojamas biure, o skenuojama konfidenciali informacija.

Dokumentų skenavimas ir kopijavimas

Skenuojant dokumentą iš iPhone dokumento baltas fonas buvo stipriai persodrintas žydra spalva. Tiesa, nuskenavo labai greitai. „HP Printer Control“ programėlėje nėra galimybės apibrėžti skenuojamo dokumento ribas, todėl jei jis mažesnis nei visas skenuojamas plotas – turėsite daug nereikalingo tuščio ploto.

Skenuojant dokumentą iš kompiuterio yra galimybė tiek apibrėžti ribas (automatinis dokumento ribų atpažinimas dažnai klaidingai jas atpažįsta, ypač kai skenuojamas dokumentas yra spalvotas bei yra mišraus turinio tipo: turi tiek teksto, tiek ir paveiksliukų). Papildomai, skenuojant iš kompiuterio galima pakeisti spalvų balansą, tačiau nėra kontrasto kontrolės galimybės. Taip pat galima pasirinkti skenavimo kokybę ir dydį iki 1200dpi.

Scan-zurnalas
Nuskenuotas originalus žurnalas (kairėje) ir Envy 120 padaryta jo kopija (dešinėje). Juosta apačioje nuskanuotas kopijos fragmentas 1:1

Naudojant Envy120 lengvai galima nuskenuoti ar nukopijuoti net gana storą žurnalą, kurio dydis neviršija 216x297mm, nors skenavimo mechanizmas įmontuotas stikliniame dangtyje, tačiau dangtis turi aukščio reguliavimo mechanizmą ir šiek tiek pasikelia. Tačiau, jei norite nukopijuoti lapą iš storesnės knygos - greičiausiai kokybiškai to padaryti Jums nepavyks. Daugelyje skenerių, skenavimo mechanizmas įmontuotas apačioje ir norint nuskenuoti storos knygos puslapį užtenka knygą padėti ant skenavimo paviršiaus ir dangtį palikti atvirą – Envy120 atveju skenavimo mechanizmas yra dangtyje ir šis triukas nesuveiks. Aišku galima bandyti knygą glausti prie atviro dangčio laikant jį ir knygą, kad nesujudėtų iš visų pusių, bet tai gana sudėtingas ir rizikingas manevras: storą knygą išlaikyti, kad jis nesujudėtų tokioje padėtyje nėra lengva, o ir jai išslydus iš rankų, galima sulaužyti įrenginį – storos knygos gi sunkios.

Nuotraukų skenavimas ir kopijavimas

Skenuojant TIFF formatu 1200dpi skenavimas trunka gana ilgai 13x18 nuotrauką skenavo 8 minutes, o 600dpi - 2 min. 20 sek.

Padėjus nuotrauką prie krašto, kaip ir pažymėta ir nurodžius ją kopijuoti - dalis nuotraukos yra „nukerpama“, maždaug po 2–3 mm iš kiekvieno krašto ir neatspausdinama. Atspausdintoje nuotraukos kopijoje spalvos paryškintos, o kontrastas sumažintas, todėl manau, jei norite pasidaryti nuotraukos kopiją ir ją įdėti į albumą – šis būdas nėra tinkamas.

A-originalus failas iš kurio spausdinta | B-atspausdinta nuotrauka | C-nuskenuota nuotrauka (B)
Didesnis šių trijų nuotraukos versijų failas, detalesniam pastudijavimui (ant nuorodos spauskite dešinį pelės klavišą ir pasirinkite paveiksliuko atidarymo kitame naršyklės lange funkciją arba išsaugokite failą kompiuteryje).

Kaip nuotraukų kopijų atspausdintų jas kopijuojant naudojantis Envy120 valdymo pulteliu, taip ir skenuojant iš kompiuterio, spalvos yra paryškintos kontrastas sumažintas, tamsesnėse nuotraukos vietose dingęs detalumas, per daug melsvo atspalvio. Pakoregavus kompiuteryje mėlynos ir raudonos spalvų balansą – galima labiau priartėti prie originalių spalvų, tačiau norint jas išgauti išties atitinkančias originalą – ilgas ir panašu sudėtingas darbas. Bet jei nesate profesionalus fotografas, periodiškai nekalibruojate savo monitoriaus tai greičiausiai nesate ir toks reiklus spalvoms atspausdintose nuotraukose ir rezultatai Jus džiugins.

Saugumo rekomendacijos

Envy120 leidžia spausdinti, ir skenuoti iš mobilaus įrenginio, net jei nėra pajungtas prie Wi-Fi. Įrenginys gali sukurti savo Wi-Fi tinklą. Visa tai skamba kaip puiki galimybė, tačiau nepamirškite įgalindami šią funkciją uždėti slaptažodžio, o jei neuždėsite – kaltinkite tik save jei kas nors iš gatvės, o gal kaimynas nuskenuos jūsų pasą ar kokią kitą konfidencialią informaciją turinčius dokumentus, jūsų paliktus namie gulėti po stikliniu Envy120 dangčiu. Net jei nepalikote jokių dokumentų, kas nors aptikęs jūsų spausdintuvą gali pasismaginti ištuštindamas Envy120 popieriaus saugyklos stalčių bei rašalo kasetes, paleidęs spausdinti įvairiaspalvius A4 lapo dydžio kvadratus.

Nežiūrint puikių galimybių, kurias suteikia Apple AirPrint technologija, ji nenumato apsaugos slaptažodžiu, todėl kiekvienas kurio įrenginys aptiks jūsų Envy120 gali juo be vargo pasinaudoti. Todėl nenustebkite jei į Jūsų duris, kurią dieną, paskambins kaimynas „iš viršaus“ ir paprašys paduoti jam jo atspausdintus ant Jūsų Envy120 elektroninius bilietus į lėktuvą.

Siunčiant dokumentus atspausdinimui elektroniniu paštu jie pradžioje patenka į HP kompanijos serverius, todėl reikėtų gerai pasvarstyti ar naudotis šia funkcija siunčiant dokumentus su konfidencialia informacija.

Privalumai

  1. estetiškas dizainas
  2. funkcionalus
  3. patogi vartotojo sąsaja (lietimui jautrus ekranas)
  4. gera dokumentų spausdinimo kokybė
  5. turi visą eilę patogių ir naudingų funkcijų
  6. palaiko Apple AirPrint technologiją
  7. galima spausdinti ir skenuoti naudojant mobilius įrenginius (iOS ir Android)

Trūkumai

  1. Nėra atskiro skyriaus fotopopieriui
  2. ePrint nusiuntus spausdinti dokumentą neturint prieigos prie Envy120 nėra galimybės sužinoti ar dokumentas atspausdintas
  3. Dažnos tinklo problemos tame tarpe ir AirPrint ir norint vėl naudotis skenerio ar spausdintuvo funkcijomis tenka Envy120 perkrauti.
  4. Panašu, kad arba naudoja daug rašalo arba rašalo kasetės per mažos. bet tikėtina, kad gana aukšta spausdinimo kaina.
  5. Labai garsiai dirba: tiek spausdina, tiek ir skenuoja aukštesnėje rezoliucijoje (600dpi, 1200dpi) arba mano ir HP supratimas apie tai kas yra „Whisper-quiet acoustics“ radikaliai skiriasi.
  6. Skenavimo kokybė netinkama nuotraukų skenavimui
Asmeniškai aš šito nepasigedau, bet tai, kad nėra galimybės Envy120 pajungti prie kompiuterinio tinklo laidu (Ethernet) – kam nors gali pasiropdyti trūkumas. Manau nesuklysiu pasakydamas, kad Envy120 nėra labai ekonomiškas ir apie tai kad man reikėtų įsigyti rašalo pranešė atspaudus vos per 100 dokumentų lapų ir 15 nuotraukų (13x18cm). Dar po 10 lapų pasibaigė viena iš spalvų, tačiau juoda spalva dar yra, o spausdinant „spalvotai“ nors ir įdomios spalvos rezultatas, bet kaip juodraštį dar galima naudoti.


  1. Wireless Direct“ leidžia spausdinti tiesiai per Wi-Fi net nesant Wi-Fi maršrutizatoriaus - Envy120 sukuria savo Wi-Fi prieigos tašką darbui su juo. Šis prieigos taškas nesuteikia galimybės naršyti Internete – jis skirtas tik darbui su Envy120.  ↩

  2. ePrint paslauga leidžia sukūrus unikalų tam prietaisui skirtą elektroninio pašto adresą …@hpeprint.com. Išsiuntus laišką šiuo elektroninio pašto adresu – laiško turinys bus atspausdintas.  ↩

Gamintojo informacija apie „HP Envy 120 e-All-in-One“ spausdintuvą sako: „Idealus laboratorinės kokybės nuotraukų spausdintuvas spausdinti namie arba keliaujant, taip pat leidžiantis skenuoti, kopijuoti, turintis prieigą prie turinio esančio Internete ir net galintis pakrauti jūsų iPhone®“. Visa tai skamba gražiai ir viliojančiai, ...

Įvertinimas

Dizainas
Dokumentų spausdinimo kokybė
Nuotraukų spausdinimo kokybė
Dokumentų skenavimas
Nuotraukų skenavimas
Funkcionalumas

Bendras įvertinimas

3.2/5

arba 64%

Suvestinė : - Envy120 yra puikus įrenginys mažam biurui ar didesnio biuro mažesniam padaliniui, bei pagalbininkas namie. Jei spausdinate nedaug, nereikia skenuoti nuotraukų ir tenkina vidutinė nuotraukų atspausdinimo kokybė - šis įrenginys Jums. - jei spausdinate daug, jei jei atspaustoms nuotraukoms keliate aukštesnius nei vidutiniai reikalavimai ir norite kokybiško skenavimo – turite paieškoti kito įrenginio. - Didesniam biurui kaip bendras spausdintuvas Envy120 nelabai tinka, nes nėra labai greitas, nerūšiuoja dokumentų ir gali tekti laukti eilėje, kol jis pagaliau atspausdins jūsų atostogų prašymą.

64
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Matosi autorius retai naudojosi rasaliniais spausdintuvais :P

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų