Ar tikrai atėjo Post-PC era?

Temos: Apple, iOS

Lygiai prieš 3 metus ir vieną dieną (2010 balandžio 3d.) Apple pristatė pirmąjį iPad ir paskelbė apie Post-PC eros pradžią, tačiau panašu, pati apie tai pamiršo.

Jei darote savo iOS įrenginių Backup'us kompiuteryje arba audio-knygas ir filmus siunčiatės per iTunes – galite jaustis ramiau, nes tuos failus rasite savo kompiuteryje ir esant reikalui galite perkelti į kitą savo valdomą prietaisą, tačiau jei esate įsigiję audio-knygų ar video filmų tiesiai savo iPhone, iPad ar iPod touch įrenginyje, bet šių įrenginių niekada nesinchronizavote su kompiuteriu - gali būti, kad rizikuojate tų pirkinių netekti, net jei esate nurodę, kad duomenų kopijas daryti iCloud.

Tikėjimas, kad viską ką nusipirkote iš Apple – galite atsisiųsti pakartotinai jei ištrynėte yra klaidingas. Filmai ir audio-knygos atsiunčiamos tik vieną kartą. Jei turite kelis savo Apple ID registruotus iOS įrenginius ir esate įsigiję audio-knygų ar filmų, patikrinti tai galite pabandydami juos atsisiųsti kitame įrenginyje.

Jei nutiko nelaimė ir teko pakeisti iOS prietaisą, galite parašyti mandagų laišką Apple ir paaiškinę priežastį paprašyti „nuresetinti“ atsisiuntimo žymę, kad galėtumėte tą pirkinį atsisiųsti dar kartą. Tačiau nebūtinai Apple tai padarys, nes jie vis dar rekomenduoja daryti įrenginių backup’us kompiuteryje.

ištrauka iš iTunes sąlygų: PIRKTO ARBA IŠNUOMOTO TURINIO NAUDOJIMAS (ix) punkto b dalies antra pastraipa

„Kai kurie iTunes Produktai, įskaitant, bet tuo neapsiribojant, Filmų nuoma, gali būti atsisiunčiami tik kartą ir negali būti pakeičiami, jeigu dėl kurių nors priežasčių prarandami; jūs esate atsakingas už tai, kad atsisiųsti iTunes Produktai nebūtų prarandami, sunaikinami arba sugadinami, ir už jų atsarginių kopijų pasidarymą.“

Paskelbusi apie Post-PC erą, Apple vis dar laiko iTunes gyvenančią kompiuteryje pagrindine jūsų iOS failų saugykla ir panašu, kad Apple Post-PC eros dar reikės palaukti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų