Apple naujasis miestelis gali kainuoti 5 milijardus JAV dolerių

Tema: Apple

2011 metais Jobs’as Cupertino miesto tarybai pristatė projektą, pagal kurį Cupertino mieste turėtų atsirasti apvalus, į skraidančią lėkštę panašus, 260 000 m2 Apple biuras.

Šis Apple projektas sulaukė ir miestelėnų pritarimo.

Apple Biuras

Businessweek, remdamasis patikimais šaltiniais, rašo, kad Apple „nustūmė“ persikėlimo planus į naują ofisą – „Campus–2“ metais toliau. Iš pradžių, pagal S. Jobs'o planą Apple naujajame biure 12 000 Apple darbuotojų turėjo įsikurti 2015 metų pabaigoje, bet dabartinis Apple CEO Tim Cook, akcininkų susirinkime paminėjo, kad planai pasikeitė ir dabar planuojamas persikėlimas nukeltas į 2016 metus.

Anot Businessweek to priežastis yra išaugusi „Skraidančios lėkštės“ kaina nuo planuotų nepilnų 3 milijardų iki 5 milijardų JAV dolerių. Dėl šios priežasties Apple peržiūri projektą su pagrindiniu jo architektu stengdamiesi sumažinti naujojo biuro kainą 1 milijardu JAV dolerių.

Jei ši informacija yra teisinga, tai naujasis Apple biuras šešėlyje paliks 3.9 milijardo JAV dolerių kainuosiančią Pasaulio Prekybos Centro komplekso statybą Niujorke. Naujojo Apple biuro 1 kvadratinės pėdos kaina 1500 JAV dolerių – tris kartus daugiau nei daugumos aukščiausios kategorijos biurų pastatuose „downtown'e“. (1 kvadratinė pėda = 0,092 m2).

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų