Samsung CEO - Windows neturi paklausos

Po vakaro, kurio metu Samsung pristatė savo naująjį Androidą, 57-erių metų Samsung CEO J.K. Shin’as pasidalino savo požiūriu susijusiu ir su kitu Samsung programinės įrangos partneriu - Microsoft.

Samsung gamina kelis Windows 8 įrenginius, bei planšetes su Windows RT, tačiau panašu, kad Windows RT pardavimai nepateisina lūkesčių ir Samsung nutraukia šių produktų pardavimus Vokietijoje ir informavo, kad JAV nepardavinės jų visai.

„Išmanūs telefonai ir planšetės su Microsoft Windows operacine sistema nėra labai perkamos. Europoje taip pastebimas Windows produktų populiarumo kritimas“, - kalbėjo Shin’as, mesdamas akmenį į Microsoft kompanijos daržą. Microsoft užima apie 3% JAV rinkos ir nėra ženklų, kad situacija pagerės.

Shin’o pasisakymai, greičiausiai nebus sutikti labai draugiškai Microsoft’o, kuris paskutiniu metu vargsta stengdamasis gauti kiek įmanoma daugiau dėmesio skirto savo naujausiai operacinei sistemai. Paskutinio ketvirčio rezultatai rodo sudėtingą Microsoft situaciją - kompiuteriai, kuriuos gamina Microsoft partneriai beveik neperkami.

Microsoft’as, norėdamas užsikovoti daugiau rinkos ir bent kiek priartėti prie ir taip labai neoptimistiškų analitikų prognozių Windows įrenginių klausimu (10% rinkos per sekančius 4 metus), pradėjo daryti nemažas nuolaidas savo tik ką išleistiems produktams.

Pilną Shin’o interviu rasite Wall Street Jounrnal svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų