Nuotraukų importavimas iš mobilaus telefono

Mac kompiuteriuose, daugeliu atveju, tą patį rezultatą galima pasiekti keliais būdais - ne išimtis ir nuotraukų iš mobilių telefonų perkėlimas į kompiuterį.

Jei esate Mac vartotojas ir norite greitai perkelti nuotraukas iš iPhone ar Android telefono į kompiuterį, bet nenorite naudoti iPhoto - yra paprastas būdas tai padaryti.

Importuojame nuotraukas „Preview“ pagalba

OS X Preview - iš pirmo žvilgsnio paprasta, bet iš tiesų daug funkcijų turinti Mac aplikacija, kuri yra įdiegta kiekviename Mac kompiuteryje.

  1. Pajunkite telefoną USB laidu prie kompiuterio
  2. Atidarykite Preview aplikaciją iš Applications aplanko
  3. Preview aplikacijos meniu pasirinkite File > Import from telefono pavadinimas
  4. Kai tai padarysite Preview atidarys langą su nuotraukų esančių mobiliajame telefone mažais paveiksliukais.
  5. Galite pasirinkti ar importuoti tik pažymėtą nuotrauką spaudžiant „Import“ mygtuką, importuoti visas nuotraukas spaudžiant „Import All“ arba galite tiesiog pasirinkti nuotraukas jas pažymėdami ir pelės pagalba nutempti į kompiuterio aplanką ar tiesiog ant darbastalio.

Pastaba: jei nuotraukas norite importuoti iš Android telefono - įsitikinkite kad telefono USB nustatymuose nurodyta jungtis kaip foto aparatui (camera), o ne „media device“.

Žinoma, Android telefonų naudotojai, turintys Mac kompiuterius, gali pasitelkti į pagalbą „Android File Transfer“, bet nežinau ar reikia turėti dar vieną papildomą programą veiksmams, kuriuos gali atlikti ir be jos.

Importuojame nuotraukas „Image Capture“ pagalba

Kita, nuotraukų importavimo į Mac kompiuterį, alternatyva yra „Image Capture“ aplikacija, kuri taip pat yra kiekviename Mac’e.

  1. Pajunkite telefoną USB laidu prie kompiuterio
  2. Atidarykite „Image Capture“ aplikaciją iš Applications aplanko
  3. Kairėje pusėje, įrenginių sąraše (Devices), pamatysite savo telefoną - paspauskite ant jo ir lange pasirodys telefone saugomų nuotraukų mažų paveiksliukų katalogas.
  4. Galite pasirinkti ar importuoti tik pažymėtą nuotrauką spaudžiant „Import“ mygtuką, ar importuoti visas nuotraukas spaudžiant „Import All“.

„Image Capture“ pagalba taip pat galite nurodyti, kokia programa bus automatiškai atidaroma pajungus prie kompiuterio šį telefoną (ar fotoaparatą, jei jis pajungtas prie kompiuterio šiuo metu). Šie nustatymai daromi įrenginių stulpelio (Devices) apačioje, pasirenkant norimą aplikaciją.

Pastaba: teko girdėti, kad nors „Image Capture“ ir „Preview“, nors ir atpažįsta Windows Phone tačiau nuotraukų mažų paveiksliukų nerodo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 12 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Androide as naudoju Dropbox. Telefonas pats automatiškai permeta nuotraukas i Dropbox, o kompas automatiškai pasiima is Dropbox nuotraukas

  2. Aš asmeniškai tai naudojuosi DropBox nuotraukų perkėlimui (automatiškai perkelia) arba per Aperture per PhotoStream persikeliu :) O šitos galimybės nežinojau, irgi gerai, kad yra daugiau variantų.

    • Aš Dropbox šiam tikslui nenaudoju, iš iPhone nuotraukas susikeliu per iPhoto (esu atskyręs, kad iPhoto nuotraukos iš mobiliako, o Aperture iš fotoaparato, kad nesimakaluotų tarpusavyje).
      PhotoStram veikia puikiai ir nereikia nei laido prie kompo jungti nei ką, Dropbox'o nenaudoju, nes nėra jau ten tokios tos mobiliako nuotraukos pas mane įpatingos, kad po kelis "debesis" varinėti.

  3. Na pas mane ne dėl ypatingumo ir panašiai persikelia nuotraukos į DropBox, tiesiog yra ir keli Windowsiniai kompai kitur naudojami, tai tiesiog patogu, kai kokia nuotraukėle parodai kam nors, kai prireikia ir nereikia ieškoti. Negaila tos vietos DropBox'e, ir taip turiu 22 gb :)

    • Dropbox tikrai šauni paslauga. Pas mane taip pat nemokamas maksimumas, bet kartais pristinga. Turiu dar kelias Box dėžes (viso apie 125GB), bet laikau jas visiškai avariniam atvejui. Įdomu, kaip būtų buvę su Dropbox ir iCloud, jei jis būtų parsidavęs Apple. Ar iCloud'as dabar būtų funkcionalesnis?
      Man su iCloud viskas kaip ir tvarkoje, bet galimybė dalintis failais (share), tarkim, tiesiog failų saugyklos paslauga iCloud viduje - tikrai nepamaišytų.

  4. sveiki ar eina perkelti nuotraukas is samsungo i macbook air?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų