Naujas Apple iOS atnaujinimas blokuoja Evasi0n jailbreak’ą

Po 43 dienas trukusios jailbreak’o mėgėjų euforijos, antradienį išleistas iOS atnaujinimas, bent jau laikinai, kol nebus atrastos naujos spragos, užkirto kelią iPrietaisuose su iOS 6.1.3 naudoti Jailbreak’ą.

Evasi0n jailbreak’as iki vasario pradžios, atsisiųstas daugiau nei 18 milijonų kartų, tapo pati populiariausia aplikacija skirta Jailbreak’inti iPrietaisus.

David Wang, vienas iš keturių sukūrusių evasi0n jailbreak’ą, patvirtino, kad atnaujinimas panaikina iOS spragą laiko zonų nustatyme. Šios spragos panaikinimą, David’as pastebėjo jau iOS 6.1.3 beta versijoje.

Reikia pripažinti, kad Apple nors ir nepritaria jos sukurtų iOS prietaisų jailbreak’inimui, atidavė duoklę evad3rs paminėdama juos prie iOS 6.3.1 ištaisytų klaidų sąrašo.

Apple Evasi0n

Anot Cydia app store jailbreak’intiems įrenginiams administratoriaus Jay Freeman , per šešias savaites nuo evasi0n išleidimo beveik 18 milijonų iOS prietaisų buvo jailbreak’inti. Jis sako, kad suskaičiavo 18.2 milijonų unikalių iOS 6 prietaisų apsilankiusių Cydia svetainėje, tame tarpe 13.8 milijonų iPhone, 3.4 milijonus iPad, 1.1 milijonus iPod Touch. Šie skaičiai gerokai viršija tuos, kurie buvo pasiekti su ankstesniais jailbreak’ais, kaip pvz. Jailbreakme 3, kuris anot jį sukūrusio Nicholas Allegra (Comex) buvo atsisiųstas į 2 milijonus prietaisų.

David Wang sako, kad bent viena iš spragų, kuri buvo panaudota evasi0n liko nepataisyta ir hakerių grupė sukūrusi evasi0n ir žinoma evad3rs vardu, turi „užslėpusi“ dar kelias klaidas ir saugo jas ateities jailbreak’ams. Dar nėra aišku, kiek iš jų panaikina šis iOS atnaujinimas, tačiau, bent jau šiai dienai evad3rs neplanuoja pasiraitoti rankoves ir kibti prie naujos jailbreak versijos kūrimo. Evad3rs ketina palaukti sekančio, pagrindinės versijos, atnaujinimo.

Vartotojai atnaujinę savo prietaisą į iOS 6.1.3 praras jailbreak galimybę mėnesiams, o gal ir metams ar dar daugiau. Wang taip pat įspėja, kad tie kurie dabar yra jailbreak’inę savo iPhone - turi nepaleisti jo iš akių, nes jailbreak’inti telefonai vis dar turi saugumo spragą, leidžiančia atrakinti telefoną apeinant iPhone saugumo nustatymus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų