Ir vėl Java ir vėl „skylė“

Tema: Internetas

Paskutiniu metu tiek pranešimų apie Java saugumo spragas, kad skaitydamas kokį pranešimą nenoromis pradedi tikrinti pranešimo datas ir Java versijas, kad įsitikinti, kad tai ne senas pranešimas apie jau ištaisytą saugumo spragą.

Saugumo ekspertai iš FireEye, įspėja vartotojus apie dar vieną Java „zero-day“ klasės saugumo spragą. Remiantis pranešimo duomenimis, naršyklės su Java 1.6.0_41 ir Java 1.7.0_15 versijomis yra pažeidžiamos ir leidžia kompiuteryje, pasinaudojant Java saugumo spraga, įdiegti nuotolinio kompiuterio valdymo įrankį žinomą kaip McRAT.

Ši saugumo spraga yra kiek kitokia, nei ta, kuria pasinaudojant, praeitą mėnesį buvo užpulti Facebook, Twitter, Apple, Microsoft ir dar keleto kitų kompanijų kompiuteriai. Po praeitos atakos, Apple išleido Java atnaujinimą, atnaujindama Java versiją į 1.6.0_41.

FireEye rekomenduoja vartotojams atjungti Java iki Oracle ištaisys klaidą. Oracle instrukcijos kaip išinstaliuoti Java iš Mac kompiuterių:

  1. Atidarykite Finder langą
  2. Paspauskite ant Applications kairėje lango pusėje
  3. Paieškos lauke įveskite JavaAppletPlugin.plugin
  4. Kai failas bus surastas, paspauskite ant jo dešinį pelės klavišą ir iš meniu pasirinkite Move to Trash

Informaciją apie tai kaip panaikinti Java Windows kompiuteriuose rasite Oracle svetainėje

Daugiau apie tai kaip ištrinti Java, ne tik naršyklės įskiepį, iš Mac kompiuterių, skaitykite: „Kaip išjungti Java Mac kompiuteriuose“.

Šaltinis: FireEye
Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų