Atstatome pradingusį QuickTime įrašą

QuickTime pagalba galima kurti tiek ekrano vaizdo video įrašus, tiek daryti garso įrašus.

Mac kompiuteriuose QuickTime dirba patikimai ir stabiliai, bei kaip ir daugelis OS X Mountain Lion aplikacijų - palaiko autosave funkciją. Tačiau, ką daryti, jei pusės valandos ar ilgesnio įrašo metu - QuickTime „smigo“? Kur ieškoti to automatiškai išsaugoto failo?

Užduotis ne iš lengvųjų jei nežinai kur ieškoti. Net žinant kaip, tas automatiškai išsaugotas failas, vadinasi - „spotlight“ jo neranda. Rasti failą, galima tik find komanda Terminal’e, bet reikia žinoti kaip jis vadinasi ar bent jau koks tai failo tipas.

Norėdami „atgauti“ automatiškai, įrašo metu, išsaugotą QuickTime failą:

  1. Atidarykite Finder langą ir laikydami nuspaudę Alt klavišą iš meniu pasirinkite Go > Library
  2. Patekę į Library aplanką eikite į /Containers/com.apple.QuickTimePlayerX/Data/Library/Autosave Information/
  3. Paspauskite dešinį pelės klavišą ant „Unsaved QuickTime Player Document.qtpxcomposition“ failo ir iš meniu pasirinkite „Show Package Contents“.
    Jei aplanke yra keli „Unsaved QuickTime Player Document X.qtpxcomposition“ failai (vietoje X gali būti numeris), tada arba žiūrėkite failo sukūrimo datą, arba jei failų nedaug - patikrinkite kiekvieno jų vidų („Show Package Contents“), kol rasite ieškomą failą.
  4. Ten rasite „Audio Recording.m4a“ - jei įrašinėjote garsą arba „Screen Recording.mov“ - jei įrašinėjote ekrano vaizdą.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų