„Nuviliančio“ Apple ketvirčio finansiniai rezultatai geresni už labiausiai pelningų JAV kompanijų rezultatus

Tema: Apple

Sausio 23 dieną Apple paskelbė praeitų metų paskutinio ketvirčio rezultatus. Išgirdus juos, daugelio analitikų, finansų „guru“ ir investuotojų reakcija buvo perdėm neigiama. To priežastis - Apple rezultatai buvo blogesni nei, kad pranašavo Wall Street’as. Matyt finansų rinkos žinovams, kurie prognozuoja kompanijų ateitį ir patarinėja investuotojams, kurių kompanijų akcijas pirkti, o kurių parduoti - nėra kur dėti akių iš gėdos dėl savo apsiskaičiavimo ir jie kuria mitus apie artėjantį Apple kompanijos saulėlydį, stengdamiesi nukreipti investuotojų dėmesį nuo savo klaidingų prognozių.

Ar išties viskas taip blogai? Lyginant pelningiausių JAV kompanijų pomokestinį pelną, sunku nepastebėti, kad Apple išlaikė lyderio pozicijas net ir ne pačio geriausio kompanijai ketvirčio metu.

Nuviliantys 2012 metų IV ketvirčio Apple finansiniai rezultatai geresni už kitų kompanijų nenuviliančius
Šaltinis: Statista

Neigiamų pasisakymų šešėlyje liko faktas, kad Apple „nuviliančio“ ketvirčio rezultatai buvo vieni geriausių, iš kada nors paskelbtų, ir ne tik Apple, bet pasaulyje apskritai. Vėliau, susitikime su Apple darbuotojais kompanijos vadovas Tim Cook pastebėjo, kad „kada nors geresnius rezultatus parodžiusios kompanijos yra tos, kurios pumpuoja naftą“. Ir jis teisus, nes geresnius už Apple 13,1 milijardo JAV dolerių pomokestinio pelno ketvirčių rezultatus buvo paskelbusios tik „ExxonMobil“ ir Rusijos „Gazprom“ paskelbusi apie 2011 metų pirmame ketvirtyje gautą 16,2 milijardų JAV dolerių pomokestinį pelną.

Per paskutinį praeitų metų ketvirtį Apple uždirbo 3 milijardais JAV dolerių daugiau nei ExxonMobil ir bent 5 milijardais daugiau nei bet kuri kita JAV kompanija, įskaitant tokias energetikos kompanijas kaip „Chevron“, farmacines kompanijas tokias kaip „Pfizer“ ir tokius finansinius magnatus kaip „JPMorgan Chase“.

Net ir atsiradus Apple pelno augimo lėtėjimo požymiams, kompanija išlieka neįtikėtinai pelninga ir svaičiojimai apie artėjančią Apple kompanijos mirtį yra gerokai perdėti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų