Nuotraukų redagavimas balsu

Vietoje to, kad naršytų po meniu, naudodamasis PixelTone vartotojas bendrauja su aplikacija balsu. a) Vartotojas pažymi marškinėlius ir pasako “This is a shirt” (tai marškinėliai), PixelTone susieja pažymėtą sritį su marškinėliais. b) Vartotojas liepia aplikacijai pakeisti marškinėlių spalvą - “Change the color of the shirt”. c) Naudodamasis valdikliu vartotojas gali keisti marškinėlių spalvą ar spalvos intensyvumą

Dabar, greičiausiai, sudėtinga būtų rasti vidutinio ir jaunesnio amžiaus žmogų kuris nebūtų fotografavęs, bebūtinai profesionaliai ir nebūtinai fotoaparatu. Fotoaparatas tapo tokiu pat įprastu įrenginiu, kaip ir mobilus telefonas, ir greičiausiai nustebtume pamatę mobilų telefoną be fotografavimo galimybės.

Vis „protingėjant“ fotoaparatams, nuotraukų tvarkymo procesas išlieka gana sudėtingas ir kiek mistiškas veiksmas fotografui-mėgėjui, ypač jei nuotraukų redagavimui naudojamas nedidelis mobilus įrenginys. Čia į pagalba ateina Adobe - gerai net su fotografija nesusijusiam žmogui žinoma, kompanija, kurios produktas „Photoshop“ tapo nuotraukų redagavimo sinonimu ir Michigan’o universitetas. Šis duetas kuria nuotraukų redagavimo programą, kuri atliks tuos nuotraukų korekcijos veiksmus - kuriuos jai pasakysite.

Nutarėte, kad nuotraukoje reikėtų patamsinti dangų - tiesiog pasakykite PixelTone patamsinti viršutinę nuotraukos dalį. Ar norite pakeisti Onutės marškinių spalvą ir pašviesinti veidą - taip ir pasakykite programai - žinoma, prieš tai reikės bakstelėti pirštu ant Onutės veido nuotraukoje ir paaiškinti PixelTone, kad čia Onutė.

Bendravimas su įrenginiais balsu vis labiau tampa įprastas mūsų buityje. Jei anksčiau pamatę gatve einančią ir garsiai-balsu „su savimi“ bendraujančią žmogystą suprasdavome, kad garbanos, greičiausiai, slepia bluetooth įrenginį ir bendraujama telefonu, bet atsargumo dėlei vistiek žingtelėdavome šiek tiek į šoną - maža ką… Tai dabar liepti telefonui paskambinti draugui, įvesti naują susitikimą į kalendorių ar priminti apie pirkinius kai būsime netoli parduotuvės - jau nieko labai nestebina.

Dabartinėje stadijoje PixelTone aplikacija supranta tiek įprastą nuotraukų redagavimo terminologiją tiek ir paprastam, nieko bendro su Photoshop neturėjusiam, žmogui labiau suvokiamus terminus. Tiesa, naivu būtų tikėtis, kad PixelTone pradės suprasti nurodymus lietuvių kalba, bent jau pradžioje. Tačiau nemanau, kad tai nėra kažkas labai netikėto - kalbėdami su draugais lietuviškai, dažnai su savo telefonu „kalbamės“ angliškai. Dėkui dievams, mano šeima supranta angliškai, todėl, nors ir kiek keistokai atrodo, bet esant reikalui aš galiu išsiųsti jiems SMS žinutę tiesiog pasitaręs su prarūkytu moterišku balsu su manimi bendraujančia Siri.

Nors šis projektas dar tik kuriamas, tačiau, panašu, kad tai gali būti puikus pagalbininkas redaguojant nuotraukas fotografams mėgėjams, kuriems sunku suvokti skirtumą tarp ryškumo ir kontrasto.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų