Microsoft’as kelia kainas

Kol niekas nežiūri į Microsoft’ą ir neskiria jam daug dėmesio - jis tyliai, nieko nepranešęs, pakėlė „Office 2011 for Mac“ kainas ir panaikino multi-licencijinius Office paketus.

Dabar viena „Office 2011 for Mac Home and Student“ licencija kainuoja 479 LTL (anksčiau kainavo 379 LTL) - kaina šoktelėjo 26,5% „Office 2011 for Mac Home & Business“ kaina šoktelėjo 11,5% ir dabar šis biuro programų rinkinys kainuoja 929 LTL (anksčiau kainavo 869 LTL).

Ši naujoji Microsoft kainų politika, matyt, yra strategijos, daugiau vartotojų priversti naudotis „Office 365“, dalis. Apie „Office 365“ skaitykite: „Office 365: ar tai ką nors reiškia Mac vartotojams“.

Nors anksčiau Lietuvoje ir nepardavinėjo „šeimyninių“ Microsoft Office 2011 for Mac Home and Student licencijų, tačiau jų globalus atsisakymas tikrai nėra geranoriškas žingsnis namų vartotojų atžvilgiu.

Kadangi, pas mane namie kompiuteriais naudojasi visi - prieš porą metų aš pirkau „Office 2011 for Mac Home and Student“ - šeimyninę licenciją - leidžiančią paketą diegti į 3 kompiuterius. Man tai kainavo 5 LT brangiau (pirkau ne Lietuvoje, nes Lietuvoje tokio paketo nepardavinėjo) nei, kad toks pats paketas leidžiantis įsidiegti jį tik viename kompiuteryje (perkant Lietuvoje). Dabar gi, turėčiau mokėti 1437 LTL (vietoje 384 LTL).

Ir Amazone pardavėjai, pradėjo kelti šeimyninių „Microsoft Office 2011 for Mac Home and Student“ paketų kainas, bet dar vis galima rasti kas pardavinėja senosiomis kainomis.

Negerai Microsoft, negerai… jau nekalbant apie tai, kad lietuviškoje Microsoft parduotuvėje vienas iš naudojamų šriftų neturi lietuviškų raidžių ir jos pakeičiamos raidėmis iš kito šrifto padarydamos Microsoft svetainę dar labiau „Microsoft’išką“

Dėmesys dizainui, kaip ir vartotojo aplinkos patogumui, niekada nebuvo stiprioji Microsoft pusė.
Dėmesys dizainui, kaip ir vartotojo aplinkos patogumui, niekada nebuvo stiprioji Microsoft pusė.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų