Mac Pro ES nuo kovo 1 dienos nebus pardavinėjami

Tema: Mac Pro
Mac Pro 2010

Apple informavo savo atstovybes Europoje, kad nuo kovo 1 dienos į Europą nebesiųs Mac Pro kompiuterių.

Mac Pro dizainas neatitinka Europos saugos reikalavimų įsigaliosiančių nuo 2013 metų kovo 1 dienos. Europos Sąjungos direktyva IEC 60950–1 galioja visoms Europos Sąjungos valstybėms, valstybėms kandidatėms ir valstybėms esančioms Europos laisvosios prekybos asociacijos narėmis.

Naujai įsigaliosiantys ES saugos reikalavimai informacinių technologijų įrangai numato aušinimo ventiliatorių apsaugą ir padidintą apsaugą elektros tiekimo jungtims.

Norėdami būti tikri kad užsakytieji Mac Pro į ES valstybę atvyks iki vasario 28, užsakymus šiems kompiuteriams Apple priiminės iki 2013 vasario 18 dienos. Apple atstovai ES šalyse, galės pardavinėti Mac Pro kompiuterius turimus sandėliuose ir po kovo 1 d.

Išties keista, kad Apple nieko nedarė, kad Mac Pro kompiuteriai galėtų būti pardavinėjami po kovo 1 dienos ir ES šalyse. IEC 60950–1 direktyva oficialiai buvo paskelbta dar 2009 metais, gerokai iki to kol atsirado dabar Apple pardavinėjami Mac Pro kompiuterių modeliai. Tiesa, dabartinių Mac Pro korpuso dizainas buvo sukurtas daugiau nei prieš 10 metų ir debiutavo kartu su PowerMac G5 dar 2003.

Pro vartotojai jau senokai nerimauja, kad Apple gali apskritai nustoti gaminti Mac Pro kompiuterius, nes jau pora metų jie nėra atnaujinami.

Prieš porą mėnesių Apple CEO Tim Cook pažadėjo, kad pro vartotojai gaus naują kompiuterį 2013 metais. Žinoma, daugiau jokių detalių apie tai kada ir kas tai bus Apple nesuteikia. Gali būti, kad Apple laukė Intel Xeon procesoriaus, su daug našesne Ivy Bridge architektūra, atnaujinimo ir tikėjosi, kad spės sukurti naują Mac Pro ar kitą kompiuterį profesionaliems vartotojams iki ES direktyva IEC 60950–1 įsigalios.

Jei planuojate pirkti Mac Pro ir laukimas iki kada Apple pagaliau nutars atnaujinti šią kompiuterių seriją yra nepriimtinas - matyt geriau paskubėti. O jei senukas dabartinis kompiuteris dar alsuoja, gal vertėtų palaukti naujo Mac Pro tikintis, kad jis atitiks visus ES keliamus reikalavimus.

Taip pat skaitykite:
Mac ar PCMac geriausias kompiuteris Windows OS7 dalykai, kurių Mac vartotojams daryti nereikiaMac Pro - ekstremalus video montavimo testas
Mac Pro, HP Z420 ir Lenovo ThinkStation S30 kainų palyginimas
Kiek kainuotų Mac Pro konfigūraciją atitinkantis Windows PC
Naujame Mac Pro galima pakeisti procesorių ir pakelti našumą 30 procentų
Dabar galite turėti Mac Pro su 128GB RAM
Apple Boot Camp naujuose Mac Pro kompiuteriuose nepalaiko Windows 7

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų