Kaip išjungti Time Machine duomenų saugojimą vidiniame diske?

Nuo OS X Lion versijos, nešiojamuose MacBook (Air, Pro) kompiuteriuose, įjungtus Time Machine atsarginės duomenų kopijos, saugomos ir vidiniame kompiuterio diske, jei tuo metu nėra pajungtas išorinis.

Pastaba: Nors tai naudinga funkcija, tačiau tam tikrais atvejais ji gali tapti kompiuterio sulėtėjimo priežastimi. Kaip pagreitinti lėčiau pradėjusį dirbti Mac'ą, skaitykite: "Kodėl Mac'as sulėtėjo". Kai diskas yra beveik pilnas ir sistemai prirūksta vietos - vietinės duomenų kopijos yra žemesnės svarbos ir yra ištrinamos atlaisvinant diską sistemos poreikiams.

Ar yra Time Machine padarytų failų kopijos Mac’e, pažiūrėti paprasčiausia yra paspaudus ant Time Machine ikonos Dock’o juostoje arba iš /Applications aplanko.

Kiek vietos užima „backup“ ar kiti failai Mac OS X Lion galite pažiūrėti: „About This Mac > Storage“, o Mountain Lion „About This Mac >More Info > Storage“ skiltyje. Mac disko vieta

Išjungiame TimeMachine vietinių kopijų darymą

  1. Atidarykite Terminal’ą (per spotlight įvesdami Terminal arba iš /Applications/Utilities).
  2. Terminale įrašykite šią komandą:
    sudo tmutil disablelocal ir spauskite Enter.
  3. Įveskite administratoriaus slaptažodį ir spauskite Enter

Ši komanda nurodys Time Machine nedaryti atsarginių duomenų kopijų vidiniame MacBook’o diske.

P.S. Jei norite, kad Time Machine kopijas darytų, bet tai darytų ne kas valandą - skaityite: „Lėtiname laiko mašiną“.

Vėl įjungiame Time Machine atsarginių kopijų darymą vidiniame diske

Vėl įjungti šią finkciją galite komanda terminale: sudo tmutil enablelocal

Atminkite, kad atjungus šią funkciją vidiniame diske nebus daromos kopijos ir nutikus kokiai nelaimei - ištrynus failą ir išvalius šiukšliadėžę, jei nedarote atsarginių kopijų kitomis priemonėmis, ar nebuvote pajungę Time Machine disko, gali būti kad duomenų nesusigrąžinsite.

Pažiūrime Time Machine failus Terminal’o pagalba

Time Machine padarytų failų kopijos yra paslėptos nuo vartotojo, tačiau esant poreikiui informaciją apie ten esančius failus galima gauti Terminal’o pagalba. tmutil destinationinfo parodys koks diskas ar diskai yra priskirti Time Machine. tmutil latestbackup paskutinės duomenų kopijos data ir laikas tmutil listbackups saugomų failų kopijų sąrašas

Nukopijavę failų archyvo vietą iš terminalo lango ir įterpę į Finder’io Go > Go To Folder langą, pateksite į Time Machine failų katalogą.

Pastaba: atstatinėti Time Machine padarytus failus rekomenduojama Time Machine priemonėmis, o ne kopijuojant juos iš failų saugojimo vietos rankiniu būdu.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų