Google Glass veiks su iPhone

Google Glass

Pirmieji akinių protėviai - padidinamieji stiklai minimi dar 5 amžiaus prieš mūsų erą egiptiečių hieroglifuose. Tai, ką mes dabar vadiname akiniais, gimė Italijoje apie 1286 metus. Nuo to laiko buvo visokių akinių tipų ir jie tapo mados dalimi ar net simboliais: sunkūs ir gremėzdiški hipsterių akiniai, apvalūs John Lenon akinukai… Atrodytų buvo viskas aišku, paprasta ir nėra ten daugiau ko išradinėti… kol Google nepranešė apie tai, kad Google X laboratorijoje jie jau kuris laikas dirba su „Google Glass“ projektu.

Google Glass

Kiek futuristiniais ar ateiviškas, žaismingas, bet neišsišokantis, „Apple“ lygio, „Google Glass“ dizaninas nėra tai, kas verčia šiuo produktu susidomėti labiau. Šių, „Googliškai“ spalvingų[1], realybę pastiprinančių ar papildančių akinių pagalba „Google“ gali iš esmės pakeisti mūsų kasdienybę ir įpročius (gal net bendravimo), o gyvenimo lygį kilstelėti gerokai aukščiau.

2007 metais, „Apple“ pristačiusi iPhone, paskelbė apie neišvengiamą mobilių technologijų revoliuciją, kuri ne tik pakeitė mūsų įpročius naudojantis mobiliais įrenginiais, bet ir visus pavertė sukumpusių, kažką tapšnojančių savo panosėje ir nesidominčiu niekuo kas vyksta aplink juos, armija.

Google Glass

Panašu, Google nutarė užsiimti žmonijos, prie kurios sukumpimo pati stipriai prisidėjo, ištiesinimu. „Google Glass“ pagalba kibernetinėje erdvėje gyvenantiems individams bus paprasčiau kilstelėti galvas, apsižvalgyti aplinkui ir patyrinėti tai, kas vyksta šiapus per virtualios realybės prizmę.

Džiugi žinia iPhone turėtojams. Google pranešė, kad „Google Glass“ veiks ir su iPhone. Žinoma, ji veiks ir su Google Android sistema. Google dar neįvardino galutinės „Google Glass“ kainos, bet ji bus mažensė nei 1500 JAV dolerių.

Google Glass

Praeitais metais, iššokdama iš lėktuvo, sukrėtusi New York mados savaitę ir pasivažinėjusi metro, Google pristatė pasauliui „Glass“. Pagarsėjusi savo agresyviais beta testais, „Google“ kviečia prisijungti ir kitus norinčius prie „Glass Explorer“ programos. Nors „Glass“ dar tik beta lygmenyje ir gali atsirasti visokių „kabliukų“, „Google“ tiki, kad patyrimai bus stulbinantys. Norintys tapti pirmaisiais „Glass“ bandytojais, instrukcijas ras Google - If I Had Glass svetainėje.

Tikėtina, kad laimingieji, kuriems bus suteikta tiesė išbandyti „Glass“, tai padaryti galės jau 2013 metų gegužės 15 dieną Google I/O susitikimo metu.

Įspūdingas Google Glass pristatymas, metinio Google programuotojų susitikimo metu:


  1. Dabartinėje produkto kūrimo stadijoje akinių rėmeliai yra pilkos, oranžinės, juodos, baltos ir žydros spalvos.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų