Gmail PUSH/IDLE

Tema: macOS

Google gana dažnai keičia nustatymus savo serveriuose, o kai kurias paslaugas išvis panaikina, pvz. nuo 2013 m. sausio 30 d., ne verslo vartotojams, panaikino Exchange ActiveSync paslaugą tuo nustebindama Microsoft ir palikdama Windows 8, Windows RT ir Windows Phone vartotojus „ant ledo“. Kita vertus šis Google žingsnis man suprantamas. Kam mokėti Microsoft už licenciją tik tam, kad Windows vartotojai galėtų naudotis Google pašto paslauga? Yra pakankamai protokolų, kuriuos Microsoft gali įdiegti savo programose ir …. avys bus sveikos ir vilkas sotus. Microsoft turėtų susivokti, kad jos dominavimas rinkoje blėsta. Bet aš jau čia jau nukrypau nuo temos…

Jei pastebėjote, kad laiškus atsiųstus į Gmail (ar kito adreso, jei domeno pašto paslauga patalpinta Google serveriuose) elektroninio pašto adresu Mac Mail aplikacijoje gaunate ne iš karto, o tik Mac Mail prisijungus prie serverio ir patikrinus paštą nurodytu grafiku, žemiau parodyti nustatymai gali šią problemą išspręsti.

  1. Atidarykite Mail.app nustatymų langą Mail > Preferences > Accounts ir pažymėkite kairėje pusėje GMail sąskaitą ir lango viršuje spauskite Advanced.
  2. Patikrinkite ar uždėta varnelė ant „Use the IDLE command if the server suports it“ ir nuimkite varną nuo „Include when automatically checking for messages“ (šis nėra būtinas, bet rekomenduotinas).
  3. Paspauskite ant bet kurios kitos sąskaitos ir jei Mail.app paklaus ar norite išsaugoti pakeitimus - išsaugokite.
  4. Uždarykite ir vėl atidarykite Mac Mail programą. Šis žingsnis nėra privalomas, bet tikrumo dėlei kad Mail.app nuskaitė pakeitimus.
  5. Išsiųskite sau laišką iš kito įrenginio ar naudodamiesi Interneto naršykle iš tos ar kitos GMail sąskaitos konfigūruojamos sąskaitos elektroninio pašto adresu.

Laiškas turėtų pasirodyti kelių sekundžių bėgyje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų