Mac kompiuteriuose Java vėl atjungta

Tema: macOS
Bug Anksčiau, sausio mėnesį, dėl saugumo spragų, Apple ėmėsi neįprastų veiksmų - nuotoliniu būdu, panaudodama OS X įdiegtą antikenkėjišką sistemą „Xprotect“ Mac kompiuteriuose užblokavo Oracle Java 7 įskiepą (plug-in). Sausio 14ą dieną Oracle atnaujino Java 11 išlesdamas atnaujinimą 11. Prieš kelias dienas Oracle atnaujino Java tuo pačiu vėl priversdama Apple apsaugoti savo vartotojus nuo galimų kenkėjiškų veiksmų ir atjungti Java Mac kompiuteriuose. Kompiuterių saugumo ekspertai nustatė, kad 11as atnaujinimas vis dar turi saugumo spragų, JMX MBean vardu žinoma Java saugumo spraga vis dar neištaisyta. Dauguma Mac vartotojų atjungimo net nepajus, nes nuo Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) Java nėra sistemos dalis. Tie kam Java reikalinga gali ją įsideigti atskitai. Java, nuo senų laikų žinoma, kaip didelė saugumo „skylė“ kompiuteryje ir rekomenduočiau visiems pasitikrinti ar tikeai nesate jos įsidiegę. jei esate geriau išinstaliuokite ją, nebent esate tikri, kad ji jums reikalinga. Atminkite kad Java ir JavaScript yra ne vienas ir tas pats. Kaip išinstaliuoti Java iš savo Mac kompiuterių paaiškinta Java.com.

ATNAUJINIMAS:
* 2013-02-02 Oracle atnaujino Java 7 (atnaujinimas 13). Dabar Java versija 1.7.0_13-b20. Tiek kam reikalinga Java, atnaujinimą gali atsisiųsti iš Oracle Java svetainės.
* 2013-02-02 Oracle atnaujino Java SE 6 versiją skirtą OS X 10.6.8 „Snow Leopard“ į versiją 1.6.0_39. Atnaujinimą galite atsisiųsti per „Software update“ arba iš Apple svetainės http://support.apple.com/kb/DL1573

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų